Bungie kennen we allemaal van de Halo franchise die het heeft ontwikkeld voor Microsoft. De Halo franchise is nu enkele jaren in handen van andere studio’s en Bungie is zijn eigen weg gegaan en werkt op dit moment aan Destiny, een game die ze in samenwerking met Activision zullen gaan uitbrengen. De bedoeling is dat de game volgend jaar zal verschijnen op de huidige generatie consoles en als het zich ontpopt tot franchise zal deze wellicht op de next-gen consoles verder gaan.

Destiny is al een lange tijd in ontwikkeling en tot op heden heeft nog nooit iemand ook maar iets van de game gezien, ook details zijn schaars, maar na maanden van stilte is er weer wat te melden rondom deze titel. Onlangs heeft Bungie Danny Bulla aangenomen en de reden hiervoor is dat Bungie Red Dead Redemption erg tof vond. Hieraan heeft Bulla meegewerkt en hij heeft dus ervaring met open werelden. Tegelijkertijd gaf Bungie ook aan dat Bulla is aangenomen om hun ‘sandbox’ te vullen.

“We liked Red Dead Redemption so much that we hired Danny Bulla to come here and help us fill your next sandbox. He’s doing some amazing work and, so far, he hasn’t tried to lash any of us to a pair of railroad tracks.”

Verder zal de omgeving erg luidruchtig in de game zijn, zo is de audioman van Bungie op verschillende vuilnisbelten geweest om geluiden van metaal dat tegen metaal schraapt op te nemen. Wat we ons daarbij moeten voorstellen? Geen flauw idee, maar het zal gemengd zijn met een orkest voor de algehele soundtrack dus dat klinkt… apart.

“The events depicted in our next game happen in a noisy place, and we’ll need entire orchestra of artists to provide the sounds you’ll hear when you play.”