EA schuldig aan ontbreken van voice-chat en custom soundtrack?

Je zal vast denken waarom Sony zo moeilijk doet met voice-chat en custom soundtracks. Voice-chat hebben we tot op de dag vandaag nog steeds niet in-game op de PlayStation 3. Custom soundtrack daarentegen wel, al werkt dat maar bij een beperkt aantal games.  Maar waarom?

Sommige denken dat voice-chat niet verschijnt omdat Microsoft de patenten hiervoor in bezit heeft. Een N4G forumlid genaamd Super_Secret heeft weer een hele andere conclusie. Sony Computer Entertainment Japan heeft de in-game voice-chat al ontwikkelt en werkt bij 95% van de PlayStation 3 games. Bij de overige 5% games werkt het jammer genoeg niet. En mocht dat nou net een game van Electronic Arts (EA) zijn. Als deze functie er dan komt is de game dus minder interessant voor mensen omdat deze dus geen in-game voice-chat bevat. Door dat te voorkomen dreigt EA Sony voor de rechter te slepen of zelfs te stoppen om de PS3 te blijven ondersteunen. Mocht dat laatste gebeuren zullen we een heleboel games moeten missen. Wat Sony natuurlijk absoluut niet wil. En om nou de ontwikkelaars zelf te laten kiezen in-game voice chat toe te voegen heeft ook weinig zin, dan krijg je namelijk het zelfde effect met de custom soundtracks. Sony moet dus een andere oplossing zoeken.

Maar er is meer, Super_Secret laat verder nog weten dat EA al eerder aan de bel trok vanwege de functie “custom soundtracks”. Deze functie had ook bij oudere PS3 games kunnen zitten maar omdat een game van EA het niet zou ondersteunen trokken ze dus aan de bel bij Sony. Daarom koos Sony ervoor de ontwikkelaars het zelf te laten toevoegen. Anders had het bij 95% van de spellen gewerkt, nu is dat niet eens de helft omdat bedrijven zelf mogen kiezen het toe te voegen of niet.

Waarom zouden we een forum lid met een vreemde nickname; Super_Secret moeten geloven? Nou, daar is een goede reden voor, de forumposter die ook nog eens beweert werkzaam te zijn bij Sony Computer Entertainment had al eerder gelijk . Zo had hij bijvoorbeeld een tijdje terug nieuws over de  PS3 Slim en wist hij de precieze datum van frimware 2.80 te geven op het N4G forum. Waarschijnlijk zullen we er nooit achter komen of bovenstaand bericht 100% klopt omdat Sony noch EA niks zal bevestigen om zo hun zakelijke relatie te behouden. Mocht het waar zijn kunnen we alleen hopen dat er een oplossing gevonden wordt.

17 reacties

 1.    6677 XP
  Myx's avatar

  Als dat echt zo is dan vind ik EA nog erger dan ik het al vond. Echt ze willen alles zelf doen, ook al bij de xbox willen ze persee hun eigen servers.

 2. Anoniem -   
  87.66.204.76 (Niet geregistreerd)'s avatar

  ea: hou je klep of ik koop geen ea games meer , begin wel met dragon age te cansellen als dit klopt

 3. Anoniem -   
  82.174.251.136 (Niet geregistreerd)'s avatar

  “Sony Computer Entertainment Japan heeft de in-game voice-chat al ontwikkelt en werkt bij 95% van de PlayStation 3 games. Bij de overige 5% games werkt het jammer genoeg niet. En mocht dat nou net een game van Electronic Arts (EA) zijn. Als deze functie er dan komt is de game dus minder interessant voor mensen omdat deze dus geen in-game voice-chat bevat. Door dat te voorkomen dreigt EA Sony voor de rechter te slepen of zelfs te stoppen om de PS3 te blijven ondersteunen”

  Maar is het niet dat EA de PS3 doet beneden halen om gelijkwaardig te laten lijken met de 360 versie ?

 4.    1949 XP
  elazzja's avatar

  EA boycotten

 5.    1949 XP
  elazzja's avatar

  @82.174.251.136 (Niet geregistreerd): Dat hoort voor multiplatform ontwikkelaars, maar ik zie dat de nieuwere games dat niet meer doen. Zie Batman. Een hele campagne met de joker dat niet op de X360 zit.

 6.    524 XP
  Glennps3's avatar

  waarom doet EA zo moeilijk en waarom brengt sony het dan niet uit voor de andere 95% dan heeft EA minder kopers en is het hun eigen schuld.

 7.    1106 XP
  ferrariking's avatar

  maar dan hebben wij geen ea games meer:P na ja zo goed zij ook weer niet 🙂

 8.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  Wat maakt het uit als er geen Games meer op PS3 uitkomen van EA? Zoals DICE zal dan een andere uitgever zoeken om zijn games te kunnen verkopen voor de Playstation 3. Zo zijn er nog meer oplossingen voor andere bedrijven die EA gebruiken als Uitgever. Sommige games van EA zelf zijn niet echt top. Het enigste is FIFA09 en de aankomende FIFA10. Wat ik ook slecht vind aan EA is dat je een EA Account moeten hebben om online te kunnen game. Waarom zullen ze dat gebruiken als er ook een Playstation Network bestaat.

  EA, is raar bezig als ze een rechtzaak gaan aanspannen voor In-Game Voice Chat voor maar één game. Als deze rechtzaak komt dan zal EA gelijk verliezen.

 9.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  @elazzja: liever niet 😛 ben nogal fan van hun sport games

 10.    440 XP
  Sammerd's avatar

  Is die custom soundtrack dan zoals in Killzone 2? Dat je online je eigen muziek kan afspelen?

 11. Anoniem -   
  213.73.142.176 (Niet geregistreerd)'s avatar

  EA boycotten

  daar sta ik achter

 12.    1949 XP
  elazzja's avatar

  @Sammerd: Zoiets als met wipeout HD

  Zijn er geen andere uitgevers met sport games, konami en basket met 2K ofz en …

 13.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  als dit echt zo is fuck ea ^-^^_^

 14.    494 XP
  Boskrplanet's avatar

  EA BOYCOT!!! I’m in!

 15.    239 XP
  watnoukanniet's avatar

  Sony moet toch wat overhouden om in Tokyo aan te kondigen. Ik denk dat KPN en Vodafone erachter zitten, het zou namelijk enorm op de belkosten drukken

 16.    473 XP
  mickje12's avatar

  zou wel jammer zijn als EA zijn games niet meer zou uitbrengen op de ps3…
  maar dit is wel genaaid van EA

 17. Anoniem -   
  213.46.24.175 (Niet geregistreerd)'s avatar

  Boycotten xD
  Kdoe mee 😛