http://www.psx-sense.nl/images/file/img_50739aec2aa69.jpgOpvallende uitspraak van een Nintendo medewerker, zo beweert deze persoon namelijk dat de WiiU vele malen krachtiger is dan de PS3. Dit is natuurlijk niet zo gek maar wat wel opvallend is; dat is het feit dat er gezegd werd dat de WiiU ’19x krachtiger’ zou zijn. Deze uitspraak werd gedaan tijdens de Eurogamer Expo in London, een evenement waar wij onlangs ook aanwezig waren namens PSX-Sense.

Het is nog altijd onduidelijk hoeveel meer power de WiiU nu heeft, maar om zulke nummers rond te bazuinen is niet slim van Nintendo. Net als bij Apple draait het bij Nintendo meer om de ervaring dan om de daadwerkelijk specificaties. Wellicht is het dan ook slim dat Nintendo haar personeel duidelijk maakt de console niet met zulke uitspraken te verkopen. Nintendo zelf heeft nog niet gereageerd middels de officiele kanalen.

Wanneer duidelijk wordt hoe krachtig de WiiU nu precies is dat zal waarschijnlijk wat meer na de release zijn. De twijfel bestaat nog bij veel mensen of de WiiU namelijk wel echt next-gen is of gewoon een kleine upgrade van de vorige Wii. Meeste mensen geloven dat de WiiU na verloop van tijd zo’n 2 tot 4x meer power heeft dan een PS3 of Xbox 360.