Zelfs aan een goede game is het werk nooit af, dat bewijzen meerdere games – waaronder Battlefield 3. Ontwikkelaar DICE is 24 uur per dag bezig met het verbeteren van haar belangrijkste franchise en wij gamers zijn ze daar enorm dankbaar voor. De volgende patch gaat live op 11 oktober en zal weer veel fixes bevatten, waaronder een paar broodnodige!

Sinds de release van de Armored Kill DLC waren er veel klachten over de gunship en deze zal grootschalig aangepakt worden op het gebied van balans in verscheidene modi. Onder de wat kleinere ingrepen vallen de Radio Beacon Exploit waarmee je kon spawnen op plekken waar het niet de bedoeling was, de optie de minimap te verwijderen in Hardcore mode en een fix om meerdere knife kills tegelijk in één server mogelijk te maken. Last but not least wederom een verbeting in de stabiliteit van de servers – die kunnen we niet genoeg krijgen natuurlijk. Voor een complete lijst kun je even de battlelog checken.

De update zal morgen rond 10.30 in de ochtend van start gaan, maar DICE gaf aan dat het voor console gebruikers rond 6 uur kan duren tot deze op alle servers wereldwijd beschikbaar zal zijn.