Uncharted, Mass Effect, GoW en meer naar Gaikai op PlayStation, iOS en Android

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4fc8b0accd831.jpg

De website PSLS heeft een aantal interessante ontdekkingen gedaan met betrekking tot de cloud-service Gaikai. Eerder dit jaar, hartje zomer, werd duidelijk dat Sony het bedrijf Gaikai had overgenomen. Voor een bedrag van 380 miljoen dollar werd het bedrijf eigendom van de Japanse elektronicagigant.

Langzamerhand begint nu duidelijk te worden wat de plannen zijn van Sony en waarom dit enorme bedrag is neergelegd voor Gaikai. Vele vacatures van Gaikai beschrijven de plannen van het bedrijf en hierin wordt duidelijk wat we mogen verwachten. Zo wilt men de service draaiende krijgen op Android en andere mobiele apparaten, zoals dus bijvoorbeeld iOS en de PlayStation Vita.

Zo werd er in vacatures duidelijk gevraagd naar iemand met Senior Programmer capaciteiten voor het onderhouden van de iPhone/iPad client. Dit houdt dus in dat het de bedoeling is om bijvoorbeeld PS2 en PSone games straks te publiceren op het iOS en Android. Door het gebruik van streaming services kan er een maandelijkse vergoeding worden gevraagd voor bijvoorbeeld toegang tot alle games.

Het is duidelijk dat Sony probeert om overal aanwezig te zijn, wat vaak ook de allerbeste strategie is voor een bedrijf. Het overal aanwezig zijn en alles ondersteunen zorgt ervoor dat ze ontiegelijk veel gebruikers bereiken. Mochten mensen met een iPad of Android-tablet dan Gaikai gebruiken en dit interessant vinden, dan is de kans ook groter dat ze een console van Sony kopen. PlayStation is natuurlijk een fantastisch label en om dat een nog groter begrip te maken, dat is een flinke opgave.

Verder zijn er in een aantal ‘teasers’ ook te zien welke games we kunnen verwachten op Gaikai. Dit zijn niet de minste titels, zo zien we namelijk screenshots van behoorlijk grote games. Titels die zichtbaar zijn in de teaser in willekeurige volgorde zijn Mass Effect 3, Killzone 2/3, Metal Gear Rising, Modern Warfare, Uncharted 2, inFamous 2 and LittleBigPlanet, en de PS2 games God of War 2 en Killzone 1.

Op de vernieuwde Gaikai-website kun je deze teasers met eigen ogen zien. Al deze nieuwe details schilderen een interessant plaatje voor Sony’s toekomst. We zijn uiteraard ook razend benieuwd welke richting het bedrijf in gaat slaan en wat voor moois we allemaal kunnen verwachten van de next-gen console van Sony.

Responsibilities:

 • Successfully get Gaikai running on Android and other mobile devices
 • Help design and build UI for Gaikai and affiliated pages in order to optimize visual and functional appeal for Android and other mobile devices
 • Work closely with the tech team and ensure all designs meet specifications and standards for the web, and have cross-platform usability and accessibility
 • Find innovative ways to incorporate new ideas into the mobile user experience
 1.    2055 XP
  da_teamkilla's avatar

  Ik heb geen ios/android/wat dan ook, maar dit is zeker leuk om te horen, ook al ga ik het niet gebruiken ^^

 2. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Leuke column!

 3.    450 XP
  Don Pulliany's avatar

  Goed nieuws 😀 .

 4.    385 XP
  Frankaro's avatar

  Je hebt gelijk als je zeg dat op zoveel mogelijk vlakken inzetten beter is. Maar dan moet de kwaliteit ook goed zijn. Het kan ook zijn dat bepaalde onderdelen na een tijd dan weer afgestoten moeten worden, en ik denk dat Gakai zomaar daar één van kan zijn. Omdat de grote concurrent OnLive voor slechts 5 miljoen verkocht is. Maar de tijd zal het uiteraard leren.

 5.    132 XP
  Resistorfall1996's avatar

  Uncharted op je smartphone :O

 6.    1373 XP
  rva_96's avatar

  Whuuutt ? Cod4 op mn ipad ? :O

 7. Anoniem -   
  94.212.189..xxx's avatar

  Need For Speed Underground 2 of GTA San Andreas op Android zou echt mooi zijn:O