Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3, een hele mond vol, maar de serie is één van de weinige die een anime nog goed weet om te zetten in een spectaculaire, goed verkopende, PS3 game. Het team van CyberConnect2 weet goed wat de fans willen en hoe ze genoeg vernieuwende elementen in hun games kunnen verwerken en ook bij Ultimate Ninja Storm 3 lijkt het hen te lukken. Er verscheen namelijk een nieuwe trailer en als Naruto fan kan ik hem enkel als episch omschrijven.

Zo zien we eerst dat Naruto het weer zal moeten opnemen tegen Sasuke. Dit lijkt nog allemaal oké, maar al snel verschijnt Kurama in beeld en kunnen we zien dat Naruto’s interne worsteling met zijn negen staartige demon erg spectaculair in de game verwerkt zit. Hier stopt het niet, want al snel toont men ons Kabuto’s leger van ondoden en het massale leger dat bestaat uit Zetsu’s.

Ook de gameplay is duidelijk veranderd, want waar je het in de vorige game tegen één tegenstander of een team van drie opnam, lijkt CyberConnect2 nu overgestapt te zijn naar het model van Bleach: Soul Resurection en One Piece: Pirate Warriors en zal je het tegen hele hordes aan vijanden moeten opnemen. Het ziet er dus veelbelovend uit, maar de vraag blijft natuurlijk of deze stijl zal aanslaan bij de gamers en tot waar in het verhaal de game zal gaan.

Krijgen we enkel het verhaal tot de laatste aflevering van de anime, of mogen we ons verheugen op wat schijnbaar het einde van de oorlog lijkt?