De PlayStation Move controller is nu ruim twee jaar verkrijgbaar en geeft bepaalde games een aanzienlijk nauwkeurigere besturing dan welke ander motion controller dan ook. Het lijkt er nu op dat Sony de PlayStation Move van een nieuw element wil gaan voorzien, want ze hebben een nieuw ontwerp gepatenteerd. Deze controller heeft als extra feature dat deze kan opwarmen en kan afkoelen.

Wat moet je daar dan mee? Een goede vraag, maar gelukkig is daar nog de patent omschrijving en dat weergeeft een erg interessant beeld. Een voorbeeld is dat als je aan het schieten bent met een wapen de controller warmer wordt. Als je geweer dan op een gegeven moment overhit raakt, dan is de controller warm en ben je genoodzaakt om deze te laten afkoelen. Hierdoor beperkt het spelen zich niet alleen tot wat je met je ogen waarneemt, maar ook speelt je gevoel mee.

Een ander voorbeeld is dat als je geraakt wordt door een vuurbal, de controller kan helpen detecteren waar het object waar de vuurbal kwam zich bevindt. Een totaal andere optie is het zelf kunnen instellen van de ‘temperaturen’. Als je bijvoorbeeld last van zweethanden hebt, dan zou je de controller op koel kunnen instellen wat het spelen aangenamer maakt.

Een erg interessant concept waarvan het op dit moment de vraag is of het ooit het levenslicht zal zien. Het is immers niet de eerste keer dat Sony iets vastlegt om er vervolgens niets mee te doen.