Metro: Last Light is nu al een jaar of twee in de maak en zal begin 2013 moeten gaan verschijnen en na een update op de officiële website weten we nu dat de game zich zal beperken tot een singleplayer. De ontwikkelaar heeft tot aan de E3 eerder dit jaar geëxperimenteerd met diverse opzetten voor een multiplayer, maar na de E3 hebben ze besloten de multiplayer achterwege te laten.

Dat betekent dat Metro: Last Light puur een singleplayer game zal worden. De ontwikkelaar weet dat er zeer veel interesse is naar een multiplayer, maar waar de fans vooral veel om geven is uiteindelijk toch de singleplayer en ze vinden dan ook dat ze de juiste beslissing genomen hebben. Dat neemt overigens niet weg dat de game nooit een multiplayer zal zien, want de ontwikkelaar gooit niet graag dingen weg waar ze aan gewerkt hebben.

Of de multiplayer later middels downloadbare content toegevoegd zal worden of dat de ontwikkelaar deze bewaart voor een eventueel derde deel is vanzelfsprekend momenteel nog niet duidelijk.