http://www.psx-sense.nl/images/file/img_507c12c55611d.jpg

Zowel Microsoft en Nintendo snappen dat het najaar een belangrijk seizoen is en dat een prijsverlaging een flinke boost kan geven aan je sales. Nintendo heeft haar console de Wii via een bundel dan ook verlaagd in prijs, namelijk van $149,- naar $129,-. Voor deze prijs krijg je een zwarte Wii samen met ‘Wii Sports’ en ‘Wii Sports Resort’. Beide games worden geleverd op een enkele disc zodat je gemakkelijk kunt switchen.

Microsoft brengt de Xbox 360 iets meer omlaag in prijs, namelijk zo’n $50,-. Dit wordt gedaan onder het mom van ‘Holiday Bundles’ en meerdere grote winkels zoals GameStop, Best Buy en Amazon bieden de bundels aan. Vanaf $249,99 kun je een bundel scoren van de Xbox 360. Elke bundel bevat een 250GB harde schijf en een selectie aan games. Zo heb je een bundel met Skyrim en Forza Motorsport 4 en een Xbox 360 met 250GB opslag, dit alles voor $249,99.

De PS3 vist helaas achter het net, er is tot nu toe nog geen prijsverlaging bekend gemaakt of een aantrekkelijke bundel. Hiermee is de PS3 als bundel dit najaar de duurste console die je kunt kopen, voor $269.99 kun je namelijk een Uncharted 3-bundel scoren in Noord-Amerika.

Of Sony de consument weet te overtuigen dat de PS3 toch de beste keus is voor het najaar, dat zal moeten blijken. Het moge immers wel duidelijk zijn dat je veel meer jaren plezier nog uit de PS3 kunt halen dan bijvoorbeeld een Xbox 360 of Wii. Toch hadden we graag de PS3 op hetzelfde prijspunt als de Xbox 360 gezien in de vorm van een bundel.