Eerder vandaag lieten we al weten dat Activision de downloadbare content voor het binnenkort te verschijnen Call of Duty: Black Ops 2 anders gaat aanpakken. Middels een eenmalige betaling krijg je via een Season Pass toegang tot alle downloadbare content die na de release zal gaan verschijnen. Deze informatie werd kort nadat het online geplaatst weer offline gehaald door Activision, maar zojuist is daar de officiële aankondiging binnen gekomen.

De informatie van eerder vandaag bleek inderdaad te kloppen en met de introductie van een Season Pass komt het principe van het betalen voor Call of Duty: Elite te vervallen. Doordat je via een Season Pass alle downloadbare content kunt aanschaffen is het betalen voor Call of Duty: Elite zinloos en Activision heeft daarom besloten de service vanaf 13 november voor iedereen gratis te maken. De service zal vanzelfsprekend alle bestaande features behouden en aangevuld worden met nieuwe features die bij Call of Duty: Black Ops 2 hun intrede zullen maken.

Wel is er nog één nadeel aan het nieuws rondom de Season Pass. Net zoals de voorgaande jaren zal de content voor Call of Duty: Black Ops 2 enige tijd exclusief zijn voor de Xbox 360.