De Horror game Deadly Premonition zal korte metten maken met de Xbox exclusiviteit en komt in 2013 naar de PlayStation 3. Dit heeft Sony bekend gemaakt via haar eigen PlayStation Blog. Deadly Premonition is op 11 maart uitgekomen voor de PS3, maar dat was alleen in Japan. In Europa en Noord-Amerika heeft dit spel de winkels (tot nu toe) nooit bereikt.

De game komt dus naar de PS3, maar het gaat hier niet om de originele versie, maar om een zogenaamde ‘Director’s Cut’. Dit houdt in dat de game groter zou zijn door toevoeging van alle DLC, oorspronkelijk verwijderde levels en/of een alternatief einde. Verder zal de game volledig in HD te spelen zijn, wat uiteraard wel zo prettig is.

In Deadly Premonition volg je de FBI-agent Francis York Morgan tijdens zijn onderzoek naar de moord op een jonge vrouw. Hij moet aanvallen van bovennatuurlijke wezens zien te overleven, wil hij de moord kunnen oplossen. Naast deze wezens zit ook de moordenaar zelf in zijn vaarwater.

Deze horror game met grote open wereld geeft de speler de vrijheid om de stad Greenvale te verkennen en deel te nemen aan verschillende activiteiten. Je verdient geld met quests en het vermoorden van vijanden, waarmee je handwapens, pistolen en helende voorwerpen kan kopen.

Deadly Premonition is gemengd ontvangen en heeft veel uiteenlopende reviews gekregen. De één vind de game barslecht en de ander juist weer ronduit geweldig.