DLC Special: Borderlands 2 – Captain Scarlett and Her Pirate’s Booty – Zoals in het eerste deel van Borderlands al gewoon was, zal nu ook het tweede deel worden uitgebreid met vier DLC packs. De eerste waarmee wij aan de slag kunnen neemt ons mee naar het oh-zo-prachtige Oasis. Misschien heeft het haar naam verkregen door inmiddels vergane glorie, want ondertussen is Oasis een kale zandvlakte met hier en daar een nederzetting. Het braakland zit vol met nieuwe vijanden zoals de Sandworms, maar ook zal het je niet ontgaan zijn dat deze DLC over piraten gaat. Je zult deze vanzelfsprekend meer dan genoeg tegen gaan komen en waarschijnlijk een kogel door de kop jagen. Dit is in ieder geval sneller dan ze allemaal – één voor één – van de plank te laten lopen.

Zombies zijn zó 2011…

Tegenwoordig zie je zombies in elke game voorbij komen, ongeacht of ze daar nu thuishoren of niet. Ook Borderlands moest eraan geloven met de Zombie Island of Dr. Ned uitbreiding, maar gelukkig weten de trendsetters van Gearbox een nieuwe hype op te starten in de opvolger, namelijk piraten. Yarr! Natuurlijk weten ze hier ook weer alle clichés naar voren te halen op een lachwekkende manier, maar vooral eentje die helemaal in de stijl van Borderlands past. Zo zullen de Bandits allemaal voorzien zijn van een piratenkloffie en als je goed kijkt hebben ze nog meer uiterlijke kenmerken, zoals houten benen, haken, papegaaien en een flesje rum. Zelfs de lootchests die je vindt hebben een heuse make-over gekregen en ze hebben ineens merkwaardig veel weg van echte schatkisten.

Je doel is het vinden en helpen van Captain Scarlett tijdens haar plannetjes, maar Pandora heeft natuurlijk nog veel meer te bieden dan wat extra omgevingen en een missie die je rechttoe rechtaan zal moeten volgen. Ook zijmissies zijn weer in overvloed aanwezig. Deze missies sluiten goed aan bij het thema van de uitbreiding en verschaffen daarnaast toegang tot speciale loot die alleen te vinden is in de DLC. Een reeks van missies, welke je onder anderen introduceert tot het nieuwe voertuig: de Sand Skiff, word je gegeven door je nieuwe beste vriend Shade. Shade is een stereotype inwoner van Pandora die ze gewoon niet helemaal meer op een rijtje heeft, maar in ieder geval helpt hij je een beetje op weg. Nadat je de Sand Skiff in het Catch-a-Ride systeem hebt geüpload kun je de grote wijde wereld in op zoek naar Scarlett. Gelukkig is haar schip van megaformaat, zoals je ze niet gauw nog eens ziet, en je hebt haar dus zo gevonden.

Eerlijkheid doet vertrouwen… Of toch niet?

Na een korte, maar krachtige introductie wordt het je maar al te duidelijk wie je eigenlijk aan de haak hebt geslagen. Scarlett is een eerlijke vrouw, welke je meteen maar vertelt dat ze je hoe dan ook een dolk in de rug zal steken. Fijn te weten met wie je op de lange termijn zaken moet doen. Misschien toch maar met één oog open slapen. En niet degene waar het ooglapje voor zit als je leven je lief is. Wanneer je haar missies volgt zul je op een plek komen wat zich een échte oase mag noemen. Je kijkt om je heen en bemerkt hoe adembenemend alles eruit ziet… en dan word je aangevallen door een brutale skag die je niet eens de tijd geeft goed rond te kijken!

Hier begint de DLC pas echt interesse te wekken en het was ook hier dat we helaas op moesten houden met spelen. Maar niet getreurd! Vanaf vandaag is de DLC te downloaden vanuit de PlayStation Store en ons advies is om dat zeker ook te doen! Met 10 uur aan verhaal gedreven missies en nog eens 2 á 3 uur aan zijmissies is dat de investering dubbel en dwars waard.