Een jaartje geleden had Ubisoft het idee om twee muziek games rond de muziek van The Black Eyed Peas te maken. In november 2011 kwam de eerste game uit genaamd The Black Eyed Peas Experience. Deze game kwam uit voor de Wii en de Xbox 360. Zoals eerder gezegd zouden er twee games rondom de popgroep uit gaan komen. Ubisoft en The Black Eyed Peas hebben hier ook een contract voor getekend.

Ubisoft had het plan om de tweede game voor iOS uit te geven. Zo gezegd zo gedaan en Ubisoft beweerd de tweede game gemaakt te hebben en zegt dat ze de game naar het management van The Black Eyed Peas hebben gestuurd. Vervolgens kreeg Ubisoft na maanden wachten nog steeds geen gehoor. Ondanks dat Ubisoft meerdere malen heeft gevraagd om goedkeuring bleef het stil aan de andere kant van de lijn.

Dus het is tijd om het hogere recht erbij te halen en Ubisoft klaagt The Black Eyed Peas aan voor het kleine bedrag van $1,000,000. Ubisoft claimt dat dit bedrag moet compenseren voor de $233,000 die is uitgegeven om de game te ontwikkelen en de inkomsten die ze zijn misgelopen.

As a direct and proximate result of BEP Music’s breach of contract, Ubisoft has suffered damages in an amount in excess of $1,000,000, which not only includes Ubisoft’s out-of-pocket development costs, but also the profits Ubisoft has lost and will continue to lose as a result of BEP Music’s breach of contract.