De Persona serie is een enorm populaire Japanse RPG serie die de status en plek van Final Fantasy een beetje heeft ingenomen onder de Japanners. De games zijn uniek in hun setting, verhaal en gameplay. Het is net zo belangrijk om de cijfertjes tijdens gevechten in de gaten te houden als daar buiten sociale contacten met personages te onder houden. Tot nu toe zijn de Persona games alleen nog maar uitgekomen voor de PS2, PSP en binnenkort ook de PS Vita. Een Persona titel voor de PS3 blijft nog uit.

Het Japanse tijdschrift Famitsu heeft een interview afgelegd met Kaoru Takeuchi en Atlus producer Katsura Hashino. Hierin teased Hashino aan het einde van het interview dat er gewerkt word aan een nieuwe Persona game.

“Development of the next numbered Persona title is making progress,”

Er wordt verder nog weinig informatie over de game gegeven en Hashino speelt het veilig door te stellen dat er informatie bekend word zodra ze daar klaar voor zijn en de ontwikkeling van de game ver genoeg is. Wij houden jullie uiteraard op de hoogte.

“We’re not at a point where I can say anything, but once the time comes we’ll release some information, so please stay tuned.”