Volgens verschillende Skyrim spelers die bij de update files van de game konden is Skyrim: Dragonborn het volgende DLC pack van Bethesda. De bestanden wijzen op een locatie in Morrowind (Elder Scrolls: III), draken mounts en meer.

OXM schrijft dat gamers zochten naar clues in de meest recente update bestanden en dat ze steeds terugkerende referenties naar ‘Dragonborn’ en ‘DLC2’ vonden in de namen van de bestanden.

Een voorbeeld hiervan:

$Crafting_$DLC2ArmorBonemold BONEMOLD
$Crafting_$DLC2ArmorChitin CHITIN
$Crafting_$DLC2ArmorNordic NORDIC
$Crafting_$DLC2ArmorStalhrim STALHRIM
$Dragonborn Quests Completed Dragonborn Quests Completed
$DRAGONBORN_ESMName Dragonborn
$DOWNLOADABLE CONTENT_PS3 DOWNLOADABLE CONTENT

Draken mounts bestanden werden ook ontdekt:

Update.bsameshesanimationsetdatasinglefile.txt
DragonMountedDualMagic.txt
DragonMountedDualStaff.txt
DragonMountedMLhSolo.txt
DragonMountedMLhStaff.txt
DragonMountedMRhSolo.txt
DragonMountedMRhSolo_ShieldOrTorch.txt
DragonMountedMRhStaff.txt

Ook zullen er nieuwe quests zijn die plaatsvinden op de locaties Solstheim, Telvanni, Castle Karstaag, Raven Rock en Miraak Temple, evenals nieuwe armor types.

Het genoemd worden van Solstheim beloofd wat, omdat het een eiland is dat zich noord-westen van Vvardenfell en in het oosten van Skyrim bevind. Dat is de plek waar veel van de Dumner naartoe vluchtte, waarna een ‘Argonian invasion’ begon. Misschien krijgen we dan toch nog Morrowind te zien.

Het lek ontstond nadat Zenimax, de eigenaar van o.a. Bethesda Game Studios, bestanden registreerde voor ‘Dragonborn’ met betrekking tot de DLC. Het is jammer dat PS3-bezitters deze DLC waarschijnlijk ook zullen moeten missen, aangezien er al eerder problemen waren met het brengen van DLC naar de PS3 versie van Skyrim.