http://www.psx-sense.nl/images/file/img_507ea7736b236.jpg

IGN staat al een behoorlijke tijd te koop, maar niemand blijkt belang te hebben bij de entertainment-website. Dit meldt de Wall Street Journal op haar website, de videogames website gaat dan ook volgens WSJ geveild worden. News Corp, de uitgever achter de site heeft publiekelijk verklaard IGN Entertainment te willen verkopen. Dit hebben ze zelfs al meerdere malen geprobeerd, maar het vertrek van personeel heeft ervoor gezorgd dat het niet doorging.

Het vertrek van IGN Chief executive Roy Bahat en News Corp Chief Digital Officer Jon Miller hebben roet in het eten gegooid van de verkoop. News Corp is overigens niet altijd eigenaar geweest van de IGN-website, deze kochten ze namelijk pas in 2005 op. Hiervoor werd destijds $650 miljoen betaald en hiervoor kreeg men de IGN-site, GameSpy.com alsook TeamXbox.com. Dit hele netwerk proberen ze nu kwijt te raken voor een prijs van $100 miljoen, een flinke daling dus en nog wil niemand het kopen.

IGN lijkt  de laatste jaren ook hard achteruit zijn gegaan en heeft inmiddels zelfs bij veel mensen een redelijk slechte reputatie opgebouwd. Zo zijn er geen aparte reviews voor games die op meerdere platformen uitkomen, dezelfde review staat gewoon bij de PC-versie, PS3-versie en Xbox 360-versie. De hoeveelheid reclame en onoverzichtelijkheid is ook veelgehoorde kritiek van menig bezoeker.

De lokalisatie van IGN is de website tevens niet ten goede gekomen, zo kun je niet rechtstreeks naar de UK-versie of US-versie. Je zult eerst moeten doorklikken vanuit de Nederlandse IGN-site, of je nu us.ign.com of uk.ign.com intypt of niet. Als je de site bezoekt vanuit Nederland of België wordt je dus altijd geforceerd eerst de lokale site te bezoeken, tot ergernis van vele mensen.