http://www.psx-sense.nl/images/file/img_507ecdccb40d8.jpg

Onderstaande trailer werd vandaag vrijgegeven en alhoewel het ons een ontzettend toffe game lijkt, zit er een nare nasmaak aan. De game is dan wel een ‘portable’ titel maar wordt hoogstwaarschijnlijk alleen uitgegeven op iOS en Android. Het is en blijft onbegrijpelijk waarom Sony het nog steeds niet gelukt is om Gameloft te overtuigen dit soort games ook naar de PS Vita te brengen.

Met Modern Combat 4 lijkt het erop dat ook de graphics van de PS Vita (nu al) ingehaald zijn. De game ziet er fantastisch uit en lijkt een mix te zijn tussen Call of Duty, Killzone en Battlefield. Dit soort games horen eigenlijk gewoon op de PS Vita te komen, want dat besturen met een touchscreen, dat blijft een nadeel voor veel mensen.

Het is voor Sony van groot belang, willen ze een belangrijke speler op handheld gebied blijven, om dit soort titels ook naar de PS Vita te krijgen. Als het aanbod op de PS Vita kan evenaren met iOS en Android zal de keuze immers toch sneller vallen voor een PS Vita. Dit puur omdat de hardware van de PS Vita vele malen beter geschikt is dan die van een Android-tablet of de iPad.

Wat vinden jullie, is het een groot gemis voor de PS Vita dat dit soort titels alleen voor iOS en Android zijn?