Uproar is een nieuwe net gereleasde free to play third-person shooter, exclusief te spelen in PlayStation Home. In de game kies je voor één van de twee rivaliserende gangs: de Outlaws of de Swyfts. Elke bende heeft zijn eigen unieke set kleren die je kunt dragen zowel in een match als daarbuiten. In de Uproar lobby kun je in de zogenoemde “gang booths” gezellig rondhangen met je bendeleden.

Misschien wel de geinigste feature van het spel is dat een “uproar”, of in dit geval een strijd, plaats kan vinden op ieder moment in een Home Space. Dit zorgt voor veel diversiteit in het aanbod aan maps waarop gestreden kan worden. Je kunt bijvoorbeeld over daken heen klimmen en in een voorheen onbereikbare parkeerplaats springen. Daarnaast is er nog de Uproar Arena zelf, mocht je nog op zoek zijn naar een goeie plek om je vrienden neer te knallen.

De meeste dingen die je normaliter tegenkomt in een third-person shooter zijn ook hier aanwezig. Zo is er de mogelijkheid om je personage volledig aan te passen aan jouw speelstijl. Je hebt de primaire en secundaire wapens en nog een handwapen, zoals je gewend bent, maar ook iets uniekers zoals serums. Deze serums geven je bovenmenselijke krachten voor een korte tijd. Denk dan aan boosts in snelheid, kracht of gezondheid. Al deze perks zijn gewoon vrij te spelen door te stijgen in je level. Wat vinden jullie, is dit genoeg reden om PlayStation Home opnieuw in te duiken?