Het is inmiddels alweer een aantal jaren geleden, maar ik kan me nog heel goed voor de geest halen wanneer het laatste boek van J.K. Rowling’s  Harry Potter-serie verscheen. Iedereen had het erover… Ook ik werd erin gezogen; ik moest weten hoe het verhaal afliep… Ging Harry dood, of Hermione (Hermelien); hoe zou het aflopen met de Weasley’s (Wemels)? In een tijd waarin snelle informatie hapklaar op internet te vinden is en waar je de afloop van elk boek in een enkele regel samengevat kan zoeken, leek het alsof niemand het boek neer kon leggen…

Sony heeft een tijd geleden samen met J.K. Rowling een concept vormgegeven waardoor de bovengenoemde boekenverslinders zich weer kunnen verliezen in de wereld van Harry Potter. Een interactief boek, waar je met je Move controller toverspreuken kan leren en je weer even in Hogwarts kunt wanen. Je ontdekt er zelfs nieuwe dingen, zoals de geschiedenis van een spreuk, of wat er kan gebeuren wanneer je een spreuk verkeerd uitspreekt.

De trailer die nu te zien is, laat zien wat er gebeurt op het moment dat je de eerste pagina omslaat in het boek. Het ziet er allemaal betoverend uit. Ik denk dat mijn nichtjes binnenkort maar weer eens moeten komen logeren, zodat ik me op het werk niet hoef te schamen als ze de Trophies van Wonderbook op mijn Facebook zien verschijnen… Of is er misschien een spreuk waardoor niemand ze zal zien?

Voor degenen die niet kunnen wachten om meer te weten te komen over dit spel: hier opent Lennard zijn exemplaar!