Je personage in Call of Duty levelen en prestigen, dat is inmiddels standaard geworden in de serie. Treyarch heeft bekendgemaakt dat dit voortaan voorbehouden blijft aan het personage en dat je in Black Ops 2 ook je wapens zal kunnen prestigen.

Naast de 55 gewone levels en tien Prestige levels die je personage kan verdienen, gaan we nog een stapje verder. Treyarch’s Black Ops 2 designer David Vonderhaar heeft via Twitter gemeld dat je alle wapens in Black Ops 2 twee keer kan prestigen. De exacte tweet luidt: “Did you know that you can Prestige any gun two times?”

In tegenstelling tot voorgaande delen zal je wapen level niet resetten als je karakter prestiged en ook behoudt je dan gewoon alle toevoegingen zoals de red dot sight. Je wapen prestige en Wapen level zijn volgens Vonderhaar volledig onafhankelijk van het level en prestige van je personage.

Call of Duty is altijd al een populaire shooter geweest en ook voor Black Ops 2 staan nachtopeningen gepland. De game komt op 13 november uit voor de PS3, Xbox 360 en PC.