Zo’n 2,5 week geleden bracht bekend PSP-hacker Total_Noob de eerste Custom Firmware uit voor de PSP emulator van de PS Vita. Hierdoor kun je onder andere (illegale) kopieën van PSP-games spelen op een PS Vita-systeem. Dit werd mogelijk door een lek in de kernel dat gecombineerd werd met een lek in de mini Urbanix, die zelfs enige tijd gratis te downloaden was in de PlayStation Store. Hierdoor konden veel mensen profiteren van deze custom firmware.

Onthoud wel dat deze hack nooit kan uitgroeien tot een Custom Firmware waarmee je ook illegale Vita-games kunt afspelen. Deze custom firmware is namelijk puur voor de PSP emulator van de Vita.

Nu de hack inmiddels alweer een tijdje beschikbaar is en er nog steeds geen firmware-update is uitgebracht om het lek te patchen, ziet het er naar uit dat het Sony weinig kan interesseren. Wel is Sony razendsnel geweest met het verwijderen van de desbetreffende mini waar het lek in gevonden werd, maar daar bleef het ook bij. Wij vinden het dan ook vreemd dat Sony nog geen actie ondernomen heeft, aangezien deze hack wel piraterij mogelijk maakt.

Wat vinden jullie van Sony’s aanpak? Laat het ons weten in de comments hieronder!