Skyrim studeren op hoog niveau!

De PlayStation is een beetje het ondergeschoven kindje als het gaat om content voor de vorig jaar uitgegeven The Elder Scrolls game Skyrim. Er is echter ook voor ons nieuws te melden; ook PlayStation bezitters kunnen een graantje meepikken van een studie die een vooraanstaande privéschool in Rice, Houston aanbiedt. Je moet er wel snel bijzijn, want de inschrijfplaatsen zijn gelimiteerd! (En je moet ervoor naar Amerika…)

Het is hopelijk alleen een kwestie van tijd voor “Scandinavian Fantasy Worlds: Old Norse Sagas and Skyrim” ook in Nederland aangeboden gaat worden. Het staat in ieder geval als een paal boven water dat Skyrim een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten in de moderne westerse fantasy.

“This course has two goals. First, it introduces students to fantasy as both psychological concept and driving force in gamer culture; and second, using these paradigms, it considers how and why medieval Scandinavia serves as a locus of modern Anglo-American fantasy. To these ends, students will read selections from Old Norse and Old Icelandic sagas (in translation) as they play different quests within Skyrim.”

Er wordt diep op de stof ingegaan tijdens de lessen. Een belichting van de politieke intriges in het spel moet je inzicht geven in de manier waarop oud-Scandinavische maatschappijen werkten. Je zal je onder andere moeten verdiepen in oude Scandinavische mythologie, om te bekijken waarom sommige elementen die uit de mythologie gefilterd zijn zo’n grote bijdrage leveren aan het succes van Skyrim.

Er moet natuurlijk ook gegamed worden. In dat opzicht wordt van je verwacht dat je een aantal quests in het spel tot een goed einde brengt. Uitkijken dus voor de beruchte arrow-to-the-knee…

Als je meer wilt weten over de inhoud van de studie kun je HIER de vakomschrijving vinden.

Boxshot The Elder Scrolls V: Skyrim

The Elder Scrolls V: Skyrim

Releasedatum:
11-11-2011
Genre:
Role Playing Game
Uitgever:
Bethesda Softworks
Ontwikkelaar:
Special: Onze eerste stappen in Skyrim met PlayStation VR
Gepubliceerd op 6 sep, 2017 om 18:00
Bethesda vraagt opnieuw €69,99 voor The Elder Scrolls V: Skyrim VR
Gepubliceerd op 16 jun, 2017 om 13:32
Savedata van Skyrim is niet over te zetten naar Skyrim Remastered
Gepubliceerd op 4 jul, 2016 om 11:23
Bethesda heeft twee enorme games in ontwikkeling
Gepubliceerd op 16 jun, 2016 om 13:15
 1.    414 XP
  Milkyray's avatar

  Misschien ook een idee dat de mannen van Bethesda nog even een studie programmeren voor ps3 doen alvorens ze zich inschrijven voor bovengenoemde studie. 🙂

 2.    636 XP
  klapper's avatar

  Oow dan moet je wel een echte nerd zijn om daaraan mee te doen ;p

 3.    1982 XP
  De Zak Aardappelen's avatar

  Skyrim studeren daar heb je veel aan 😛

 4. Anoniem -   
  77.170.208..xxx's avatar

  🙂

 5.    787 XP
  I_Eat_Noobsz's avatar

  Haha doelloos?