De PlayStation is een beetje het ondergeschoven kindje als het gaat om content voor de vorig jaar uitgegeven The Elder Scrolls game Skyrim. Er is echter ook voor ons nieuws te melden; ook PlayStation bezitters kunnen een graantje meepikken van een studie die een vooraanstaande privéschool in Rice, Houston aanbiedt. Je moet er wel snel bijzijn, want de inschrijfplaatsen zijn gelimiteerd! (En je moet ervoor naar Amerika…)

Het is hopelijk alleen een kwestie van tijd voor “Scandinavian Fantasy Worlds: Old Norse Sagas and Skyrim” ook in Nederland aangeboden gaat worden. Het staat in ieder geval als een paal boven water dat Skyrim een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten in de moderne westerse fantasy.

“This course has two goals. First, it introduces students to fantasy as both psychological concept and driving force in gamer culture; and second, using these paradigms, it considers how and why medieval Scandinavia serves as a locus of modern Anglo-American fantasy. To these ends, students will read selections from Old Norse and Old Icelandic sagas (in translation) as they play different quests within Skyrim.”

Er wordt diep op de stof ingegaan tijdens de lessen. Een belichting van de politieke intriges in het spel moet je inzicht geven in de manier waarop oud-Scandinavische maatschappijen werkten. Je zal je onder andere moeten verdiepen in oude Scandinavische mythologie, om te bekijken waarom sommige elementen die uit de mythologie gefilterd zijn zo’n grote bijdrage leveren aan het succes van Skyrim.

Er moet natuurlijk ook gegamed worden. In dat opzicht wordt van je verwacht dat je een aantal quests in het spel tot een goed einde brengt. Uitkijken dus voor de beruchte arrow-to-the-knee…

Als je meer wilt weten over de inhoud van de studie kun je HIER de vakomschrijving vinden.