Criterion, de ontwikkelaar achter Need for Speed: Most Wanted, heeft laten weten dat de PS Vita-versie van het racespel bijna gelijk is aan die van de PS3. Volgens Jeremy Chubb, Community Manager van PlayStation Blog, is de ontwikkeling van een Vita-versie een grote stap geweest voor de ontwikkelaar, aangezien ze erin geslaagd zijn om alle evenementen, wagens en de grote open wereld naar de PS Vita te brengen.

Toch verschilt Most Wanted op PS Vita op een paar punten met de PlayStation 3-versie. Op de PS Vita is het tegenliggend verkeer namelijk gereduceerd om ervoor te zorgen dat het spel goed blijft presteren. Ook kun je op de PS Vita met maar vier personen online racen, terwijl dit op de PlayStation 3 met acht personen kan. Om dit te compenseren heeft de ontwikkelaar enkele unieke en exclusieve evenementen voor de PS Vita gecreëerd.

“We managed to crowbar the entire PlayStation 3 game onto the system. Almost all the races and events, the online play – albeit with four players rather than eight – and the massive open world is right there in the Vita version, plus a few more that are exclusive to the system.”

Need for Speed: Most Wanted is op 31 oktober verkrijgbaar voor de PlayStation 3 en PlayStation Vita.