Begin volgende maand zal Call of Duty: Black Ops 2 gaan verschijnen en deze shooter gaat gegarandeerd weer miljoenen verkopen halen en de enige die tot op heden de concurrentie aandurfde was Electronic Arts. Zij komen met een tegenhanger in de vorm van Medal of Honor: Warfighter, maar of die game Call of Duty gaat verslaan lijkt ons niet heel realistisch. Toch durft EA rond de release van een nieuwe Call of Duty met een shooter te komen met een risico dat deze slecht verkoopt omdat iedereen naar Call of Duty neigt.

Eind november komt er nog een andere shooter uit en dat is Far Cry 3 en dat de terugkeer van de franchise na enkele jaren van stilte. Logischerwijs roept dit de vraag op of Ubisoft niet bang is dat ze veel potentiële kopers mislopen doordat ze enige tijd na Call of Duty: Black Ops 2 releasen. Ubisoft is er niet echt bang voor zo blijkt uit de woorden van Henri Guay, Ubisoft Brand Manager.

Far Cry is immers een net wat andere shooter dan ‘gebruikelijk’ en Ubisoft vindt dat ze met Far Cry 3 op een goede plek zitten, want ze bieden elke gamer een alternatieve ervaring binnen het genre voor als men eens eventjes wat anders wilt. De potentie voor kopers lijkt hierbij voldoende te zijn, dus vandaar dat Ubisoft het aandurft de game kort na Call of Duty: Black Ops 2 uit te brengen.

“Far Cry has always been a little bit off the map in terms of the offer that it gives,”

“People are going to continue to play Call of Duty and people are going to look for experiences that give them something a little bit different. We feel we’re in a comfortable spot.”