Iedereen heeft vast al wel eens gehoord van de game Borderlands 2, en hoogst waarschijnlijk ook van de 5e character class, de Mechromancer, die onlangs als DLC aangeboden is. In een interview heeft lead director John Hemingway een tijd geleden de skill tree “Best Friends Forever” (onbewust) bestempeld als “Girlfriend Mode”.

Hij bedoelde eigenlijk niets meer dan dat deze skill tree erg geschikt is voor beginnende gamers of gamers met weinig ervaring in First Person Shooters. De tree biedt ondersteunende vaardigheden die het spel een beetje beter te behapstukken maken voor beginners. Als voorbeeld haalde hij de situatie aan van een gamer die het leuk zou vinden om samen een spel te spelen op de PS3 met zijn vriendin OF met vrienden die nog nooit een controller vast hebben gehouden.

Veel kwade reacties volgden. De Mechromancer BFF tree zou vrouwonvriendelijk zijn en in een tijd van emancipatie kleinerend overkomen. Gearbox directeur Randy Pitchford heeft nu in een aantal tweets ook zijn mening hierover gegeven. Hij benadrukt dat hij er nooit van op de hoogte was da de BFF skill tree ook wel Girlfriend mode genoemd werd in de volksmond en dat de Mechromancer gewoon een van de schattigste characters ooit is die ze ontwikkelden en dat daar de BFF skill tree gewoon goed bij paste. Hij concludeerde zijn betoog dan ook met de woorden:  “I didn’t know it was a nickname. It’s not even a thing – just a skill built from the idea of playing coop with noob friends.”

Wordt vervolgd?