Tot nog toe hadden alle Assassin’s Creed games één duidelijke hoofdpersoon en dat was Desmond Miles, die via de Animus de werelden van zijn voorouders bezocht. Voor Aveline in Assassin’s Creed: Liberation is dat tot op de dag van vandaag nog niet duidelijk. Is het Desmond of is het toch iemand anders? Ubisoft heeft het met opzet een geheim gehouden, omdat het ‘deel uitmaakt van het mysterie’.

Jill Murray, de schrijfster van het verhaal van Liberation, legt uit dat Abstergo Corporation hier een reden voor is. De herinneringen van Aveline zijn door hen vastgelegd en het is aan ons uit te vinden waarom. Kan het zijn dat het iemand is die dichtbij Desmond stond, iemand die hem dwarsboomde of misschien is het wel een compleet nieuw personage.

“So we’re not sure where these genetic memories have been sequenced from. But we know that this company — Abstergo Entertainment — has captured them and has packaged them in order to show us. So why does this corporation want us to see the story, what are they getting at? That’s part of the mystery of the game.”

Dit maakt het ontdekken tijdens de game wel enorm interessant en wij hopen dan ook op puzzels om hierover mee te weten te komen, zoals deze in Assassin’s Creed II en Brotherhood volop aanwezig waren. De speelstijl zal volgens Murray niet veel anders zijn dan in de voorgaande AC games, ondanks dat Aveline de eerste vrouwelijke Assassin is. Behalve dat er een kans aanwezig is dat degene die op het moment van spelen in de Animus ligt óók een vrouw is. We zullen het volgende week gaan zien!