Begin deze maand kon je bij ons het nieuws lezen dat Cliff Bleszinski, na 20 jaar trouwe dienst bij Epic Games, op zoek ging naar een andere werkomgeving. In de tussentijd is er heel veel gebeurd en maakt hij de gok voor ons steeds ingewikkelder.

In een reeks van raadselachtige tweets liet hij weten welke uitgevers en ontwikkelaars mogelijk op de lijst staan van nieuwe werkgevers Zo zagen we Cliff verschijnen bij Zynga, waarop Double Fine’s Tim Schafer geschokt reageerde. Om dit goed te maken bracht Cliff ook maar een bezoekje aan Double Fine, welke momenteel aan het werk is aan The Cave.

Maar als hij toch in de buurt was dacht hij ook maar eens te gaan kijken bij Electronic Arts – waar over het algemeen het meest negatief op werd gereageerd door bekende namen uit de industrie. Gisteren was hij te vinden bij Activision en wie weet waar hij eindelijk een punt achter zijn reis gaat zetten. Hij omschrijft alle bezoekjes als ‘interessant’, dus dat laat veel aan de fantasie over.

Natuurlijk is het ook mogelijk dat hij bezig is met relatie onderhoud en het kan zomaar gebeuren dat hij een eigen studio opstart. Hij zal niet de eerste zijn die zo zijn carrière voortzet, maar voor ons heeft Cliff’s vakantie alweer lang genoeg geduurd. Laat ons niet te lang in spanning!