Assassin’s Creed III singleplayer DLC bevat geen belangrijke elementen van het verhaal

Kort geleden werd bekendgemaakt dat Assassin’s Creed III een DLC Pass gaat krijgen en dat hier onder andere singleplayer DLC onder zou vallen. Er zijn veel gamers die een bezwaar tegen singleplayer DLC hebben, dit omdat je dan vaak extra moet betalen om het volledige verhaal te kunnen zien. Ubisoft ziet dit in en heeft dan ook besloten dat er geen belangrijke elementen van het verhaal in de DLC voorkomen.

De lead designer van Assassin’s Creed III, Steve Masters, heeft in een interview met OXM aangegeven dat Assassin’s Creed III: The Tyranny of King Washington geen onderdeel van het leidende verhaal bevat, maar een alternatief verhaal vertelt. Ze zagen namelijk in dat het uiteindelijk schadelijk voor de fanbase zou zijn wanneer de game cruciale elementen zou missen door de DLC. Dit zou ervoor zorgen dat het verhaal moeilijker te volgen is. .

Steve Masters noemt de DLC iets minder serieus, maar vooral leuk om te spelen:

“For us, we want to have a little fun with it,” he added, “and have a less serious experience, a less earnest experience, and setting it in an alternate history environment gives us room and freedom to play around with things in a more whimsical manner.”

“We think people are going to enjoy it, have fun with it – we’ve just got to remember it’s not part of the canon, it’s just there as something for players to enjoy.”

Assassin’s Creed III ligt vanaf volgende week woensdag, 31 oktober, in de winkels.

Boxshot Assassin's Creed III

Assassin's Creed III

Releasedatum:
30-10-2012
Genre:
Actie-avontuur
Uitgever:
Ubisoft
Ontwikkelaar:
 1. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Is dit de laaste Ac sinds ze Desmond stroy gaan beeindigen?

 2.    450 XP
  Don Pulliany's avatar

  Goed Nieuws 😀

 3.    1439 XP
  VinnieWalker's avatar

  @Naam…:
  Er is nog geen vervolg bekend gemaakt maar ook geen officieel bericht dat dit de laatste twee games (Liberation voor de Vita meegerekend) uit de Assassin’s Creed serie zijn.

  Ik denk persoonlijk dat er nog wel een aantal interessante culturen zijn waar ze een Assassin’s Creed game omheen kunnen bouwen, dus hopelijk gaan ze nog even door.

 4.    813 XP
  jonas46's avatar

  Ik wil het maar even zeggen maar 31 oktober valt op een woensdag

 5.    813 XP
  jonas46's avatar

  @VinnieWalker: nee, dit is zeker niet de laatste game. Ubisoft heeft nog te veel mogelijkheden met Assassin’s Creed, en zeker nu de game de Anvilnext engine gebruikt.

 6.    1439 XP
  VinnieWalker's avatar

  @jonas46:
  Heel erg slordige fout, excuses.

 7.    813 XP
  jonas46's avatar

  @VinnieWalker: je hoeft je niet te excuseren hoor, iedereen weet dat het veel werk is om als redacteur het nieuws bij te houden, het is dan ook meer dan normaal dat er fouten gemaakt worden. Respect man.

 8.    919 XP
  Floepert's avatar

  @jonas46: kwam hij niet 30 oktober uit?