Dead Island: Riptide krijgt duister plot en vijfde personage


Gamers gebruikten Dead Island als een game om een nogal ‘barre’ periode door te komen in 2011. In september kwamen er erg weinig games uit, maar stiekem verloren gamers een gedeelte van hun hart aan Dead Island. Ook al maakte het de verwachtingen van de eerste enorm indrukwekkende (CGI) trailer niet waar.

Vanzelfsprekend steekt Deep Silver enorm veel tijd, moeite en geld in het vervolg – Dead Island: Riptide. Een game die hen met een beetje geluk uit de lijst van B-uitgevers weet te trekken. In een interview met VG247 vertelden ze daarom iets meer over de setting, het plot van de game en een vijfde speelbare personage.

In de besluiten die voor Riptide zouden gaan gelden is erg goed gekeken naar waar de fans om vroegen. Zo heeft de game geen drastisch veranderde setting, maar toch weer iets wat ervoor zorgt dat het goed te onderscheiden is van zijn voorganger. Deep Silver legde uit dat de mens in het eerste deel vaak voor de schoonheid van de game zorgde. Dat was terug te zien in het eindresultaat van het prachtige resort en het strand.

In Dead Island: Riptide heeft moeder natuur voor de beeldige vertoon van het eiland gezorgd. Een overspoeld eiland geeft toch meteen een hele andere feeling, omdat het wel mooi is, maar toch kenmerkend is voor de verwoesting die plaatsvond nadat de stormen de eilanden onder handen hadden genomen.

“We changed the setting partially, built in new features fitting to this different environment and now we make sure the experience rocks again.”

De gameplay is daarom gedeeltelijk aangepast, zodat het goed aansluit bij de huidige compositie en infrastructuur van het eiland. Je hebt nieuwe wapens, vervoer en je hebt de mogelijkheid om een variatie aan defensieve maatregelen in te schakelen om jezelf af te schermen van binnendringende zombies. Hierdoor kunnen Deep Silver en Techland een compleet nieuwe ervaring garanderen.

“The additional defensive gameplay, the boat, and the advanced character development will make sure that you are diving into a different experience.”

Daarnaast zal het plot veel duisterder zijn dan we gewend zijn van Dead Island. De focus is gelegd op ‘normaal’ zo op het eerste opzicht, maar bij nader inzien zal het een obscuur verhaal dragen. Ook zal er een vijfde personage beschikbaar zijn, maar daarover wilden ze nog geen definitieve informatie kwijt. Voor meer informatie over de game, speelwijze, wapens en omgeving kun je onze preview van de game lezen.

Boxshot Dead Island: Riptide

Dead Island: Riptide

Releasedatum:
26-04-2013
Genre:
(Survival) Horror
Uitgever:
Deep Silver
Ontwikkelaar:

7 reacties

 1.    450 XP
  Don Pulliany's avatar

  Dope

 2.    956 XP
  Timutz's avatar

  Beters..
  Ik kan niet wachten op een vervolg! 🙂

 3.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  Ik heb deel 1 al een hele tijd niet meer gespeeld. Ik moet het gedeelte in de gevangenis nog uitspelen, jammer genoeg moet ik dat nu in m’n uppie doen want ik vertik het om 60 euro te gaan betalen voor xboxlive. Deel 2 koop ik dan ook voor de ps3, want aangezien ik bijna alle games voor de ps3 heb ‘heeft xboxlive mij niks te bieden’.

 4.    631 XP
  NuckChorris.. ^_^'s avatar

  Very Nice. De eerste Dead Island is echt een gruwelijke game.

  Veel lol mee gehad op weg naar de platinum. Co-op in deze game is briljant.

 5. crew Redacteur -    2277 XP
  Sensu's avatar

  @NuckChorris.. ^_^: Inderdaad! Ben alleen wel benieuwd wie de 5e personage gaat worden, want ik vond eigenlijk alleen Sam B en Xian Mei interessant. Tijdens een interview hoorde ik dat Purna veel relaxter gaat zijn in Riptide, maar valt nog te bezien.

 6.    631 XP
  NuckChorris.. ^_^'s avatar

  @Sensu:

  http://i50.tinypic.com/35k4u2a.jpg

  Dit schijnt het 5de karakter te zijn. John Morgan.

  John was a Navy brat and joined the US military when he was older as a cook. He was found in the brig by the Dead Island survivors on the military ship. He wears an orange shirt with the phrase: “The World Hard Combat”.

  Ik vond Xian Mei het meest chille karakter om mee te spelen vanwege al haar melee mogelijkheden. Zombies stelden ineens niks meer voor toen ik bepaalde hoge level machetes had gevonden en die een beetje gepimpt had met vergif of electriciteit. ^_^ Was level 52 of 53 met haar toen ik met de game stopte.

 7. crew Redacteur -    2277 XP
Dead Island: Riptide zakt naar de negende plaats in de verkoop top tien
Review: Dead Island: Riptide
Dead Island: Riptide pakt de tweede plaats in de verkoop top tien
Video-item: Robin op zombie avontuur op het Dead Island: Riptide launch event