Gamers gebruikten Dead Island als een game om een nogal ‘barre’ periode door te komen in 2011. In september kwamen er erg weinig games uit, maar stiekem verloren gamers een gedeelte van hun hart aan Dead Island. Ook al maakte het de verwachtingen van de eerste enorm indrukwekkende (CGI) trailer niet waar.

Vanzelfsprekend steekt Deep Silver enorm veel tijd, moeite en geld in het vervolg – Dead Island: Riptide. Een game die hen met een beetje geluk uit de lijst van B-uitgevers weet te trekken. In een interview met VG247 vertelden ze daarom iets meer over de setting, het plot van de game en een vijfde speelbare personage.

In de besluiten die voor Riptide zouden gaan gelden is erg goed gekeken naar waar de fans om vroegen. Zo heeft de game geen drastisch veranderde setting, maar toch weer iets wat ervoor zorgt dat het goed te onderscheiden is van zijn voorganger. Deep Silver legde uit dat de mens in het eerste deel vaak voor de schoonheid van de game zorgde. Dat was terug te zien in het eindresultaat van het prachtige resort en het strand.

In Dead Island: Riptide heeft moeder natuur voor de beeldige vertoon van het eiland gezorgd. Een overspoeld eiland geeft toch meteen een hele andere feeling, omdat het wel mooi is, maar toch kenmerkend is voor de verwoesting die plaatsvond nadat de stormen de eilanden onder handen hadden genomen.

“We changed the setting partially, built in new features fitting to this different environment and now we make sure the experience rocks again.”

De gameplay is daarom gedeeltelijk aangepast, zodat het goed aansluit bij de huidige compositie en infrastructuur van het eiland. Je hebt nieuwe wapens, vervoer en je hebt de mogelijkheid om een variatie aan defensieve maatregelen in te schakelen om jezelf af te schermen van binnendringende zombies. Hierdoor kunnen Deep Silver en Techland een compleet nieuwe ervaring garanderen.

“The additional defensive gameplay, the boat, and the advanced character development will make sure that you are diving into a different experience.”

Daarnaast zal het plot veel duisterder zijn dan we gewend zijn van Dead Island. De focus is gelegd op ‘normaal’ zo op het eerste opzicht, maar bij nader inzien zal het een obscuur verhaal dragen. Ook zal er een vijfde personage beschikbaar zijn, maar daarover wilden ze nog geen definitieve informatie kwijt. Voor meer informatie over de game, speelwijze, wapens en omgeving kun je onze preview van de game lezen.