Wish Studios is een kersverse ontwikkelaar die enkele maanden geleden werd opgericht. Het bedrijf staat onder de capabele leiding van Caspar Field, voorheen werkzaam als redacteur bij de magazines DC-UK en Mr. Dreamcast, en heeft zijn thuisbasis in Brighton. Waarom plots die interesse in Wish Studios? Wel, omdat Field en zijn jongens achter gesloten deuren druk in de weer zijn met een nieuwe IP, exclusief voor PlayStation.

Uiteraard houden ze zowel bij Sony als bij Wish Studios de details van dit ongetwijfeld prestigieuze project nog stevig achter slot en grendel, maar dat belet Field en Mick Hocking van SCEE niet om alvast een soort voortijdige hype aan te zwengelen. We laten beide heren hieronder even kort aan het woord, aan jullie om in te schatten in hoeverre de veelbelovende woorden op waarheid berusten.

Caspar Field:
“At SCEE we love working with creative start-ups like Wish that are passionate about games and hungry to innovate. The guys at Wish are very talented and we look forward to a fruitful relationship together.”

Mick Hocking:
“We are incredibly excited to be working with SCEE on the development of this prototype. While we can’t give away any details about the project, we can say that it’s playing beautifully and has enormous potential. Sony continues to show vision and leadership in bringing original, innovative ideas to gamers, a commitment we share at Wish Studios.”

Sony heeft met pareltjes als Flower en Journey alvast bewezen dat we dit soort projecten goed in het oog moeten houden, zeker als er zogenaamd talent aan het roer staat. Of de mysterieuze titel voor de PS3 gaat verschijnen, is overigens ook nog niet geweten. Wish Studios is naar eigen zeggen gespecialiseerd in motion controls en augmented reality en aldus is ook de Vita een optie, al mogen we de PlayStation Move ook niet afschrijven.

Wordt dus ongetwijfeld vervolgd, maar laat dat je vooral niet tegenhouden om hieronder druk te speculeren over wat de samenwerking tussen Sony en Wish Studios tot stand zou kunnen brengen…