Meer informatie over de Scavenger gamemode van Battlefield 3: Aftermath

Vorige week kwamen de bovenstaande beelden uit van Battlefield 3: Aftermath. Naast nieuwe maps, wapens en uitdagingen zit er wederom een nieuwe gamemode in. In Aftermath wordt de Scavenger modus toegevoegd en DICE heeft in een interview met VG247 meer informatie gegeven over deze modus.

De Scavenger modus past volgens DICE producer Craig McLeod perfect bij de Aftermath DLC. In deze DLC zitten 4 nieuwe maps waar een aardbeving heeft plaatsgevonden en het gevoel na deze aardbeving proberen ze met Scavenger na te bootsen. Je begint namelijk met enkel je pistool, je mes en je speciale skill. Vanaf dat moment moet je op zoek gaan naar je wapens.

De wapens zijn in drie levels opgedeeld. Wapens van level 1 zijn wapens zoals SMG’s en zijn door het level heen op relatief gemakkelijk te bereiken plekken neergezet. Hoe hoger het level van het wapen, hoe meer risico je moet nemen om dit wapen te verkrijgen. Zo zullen de level 3 wapens rondom open gebieden en bepaalde punten, zoals de vlag liggen. Dus als je het beste wapen wilt hebben dan is de kans groot dat je tegenstanders gaat vinden die hetzelfde willen.

VG247 zegt in hun artikel dat dit principe goed werkt en dat er een goede balans tussen de wapens zit, ook al verschillen de wapens van level en dus kracht.  Craig McLeod zegt dat dit deels is gedaan, omdat er nog steeds veel nieuwe spelers komen die de Battlefield 3: Premium Edition hebben gekocht. Deze gamemode laat iedereen op een gelijk niveau beginnen om de verschillen tussen de spelers die al honderden uren in de game hebben zitten en spelers die net begonnen zijn wat kleiner te maken.

Battlefield 3: Aftermath is vanaf 27 november voor Premium leden te downloaden en vanaf 11 december voor iedereen beschikbaar.

Boxshot Battlefield 3

Battlefield 3

Releasedatum:
27-10-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
EA
Ontwikkelaar:
 1.    1187 XP
  Tom-Zwolle's avatar

  Vet!! Goed bezig DICE!!:)

 2.    284 XP
  just1n's avatar

  Klinkt erg leuk. Heb er zin in

 3.    450 XP
  Don Pulliany's avatar

  Kan leuk uitpakken 😀

 4. Anoniem -   
  VanUberSchnabel's avatar

  I love DICE

 5. Anoniem -   
  Straythief's avatar

  Hahaahah is dit een grap of wat. Juist met een pistool en mes ben ik gevaarlijk. 100uur gameplay met alleen maar mensen knife is simpel voor mij >:-) .Gaat leuk worden.

 6.    549 XP
  Tjoe's avatar

  Klinkt vet dacht eerst aan een
  Game
  Mode waar je
  Maar met een paar kogels begint een de kogels van je gekilde tegenstander kon oppakken om verder te gaan.

 7.    5344 XP
  PattyS3's avatar

  Dit lijkt mij echt een van de betere nieuwe gamemodes die in BF3 geïntroduceerd worden. Het concept van deze gamemode klinkt geweldig en lijkt mij ook veel beter dan de gungame gamemode die met Close Quarters geïntroduceerd werd, omdat je nu sowieso al met een pistool begint, die je houd, en minder wapen gebonden bent als in de gungame gamemode omdat je elk wapen dat op de grond ligt dus kan oppakken, en dus niet hoeft te klooien met een wapen waar je totaal niet mee overweg kan (in een CQB omgeving).

  Daarom zijn de scores met de gungame gamemode over het algemeen ook laag en liggen ze dicht bij elkaar. Met deze Scavenger gamemode draait het puur om skills. En dat lijkt mij echt geweldig. Dan heb je dus ook veel meer kans dat er hogere scores gehaald zullen worden. 🙂

  Voor (nieuw) beeldmateriaal van de Aftermath DLC kan je deze YouTube video bekijken: http://www.youtube.com/watch?v=Avut1eTeAoQ
  (inclusief crossbow [XBOW] gameplay!)

 8.    232 XP
  WarJunkie's avatar

  heeft iemand een tip hoe ik die server browser fix ?
  sinds de laatste update van hardcore no maps werkf ie niet meer

 9.    330 XP
  chocazz's avatar

  @Straythief: jij klinkt zielig

 10. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  @chocazz:

  Of niet

 11.    776 XP
  Sevinho's avatar

  WOW. Echt wel vet!

 12. crew Redacteur -    1908 XP
  Faunus's avatar

  Klinkt als een toffe modus. Ben benieuwd.

 13. Anoniem -   
  tovenaar niet ingelogd's avatar

  hmm dat word lastig met maar 2 knife animatie tegelijk in een server. zie je iedereen al zonder gun rondlopen.

 14. Anoniem -   
  80.79.101..xxx's avatar

  Armored Kill was niet mijn ding. De AC130 heeft de gameplay behoorlijk verneukt imo. Aftermath ga ik net als Close Quarters beter waarderen, verwacht ik.