Vorige week kwamen de bovenstaande beelden uit van Battlefield 3: Aftermath. Naast nieuwe maps, wapens en uitdagingen zit er wederom een nieuwe gamemode in. In Aftermath wordt de Scavenger modus toegevoegd en DICE heeft in een interview met VG247 meer informatie gegeven over deze modus.

De Scavenger modus past volgens DICE producer Craig McLeod perfect bij de Aftermath DLC. In deze DLC zitten 4 nieuwe maps waar een aardbeving heeft plaatsgevonden en het gevoel na deze aardbeving proberen ze met Scavenger na te bootsen. Je begint namelijk met enkel je pistool, je mes en je speciale skill. Vanaf dat moment moet je op zoek gaan naar je wapens.

De wapens zijn in drie levels opgedeeld. Wapens van level 1 zijn wapens zoals SMG’s en zijn door het level heen op relatief gemakkelijk te bereiken plekken neergezet. Hoe hoger het level van het wapen, hoe meer risico je moet nemen om dit wapen te verkrijgen. Zo zullen de level 3 wapens rondom open gebieden en bepaalde punten, zoals de vlag liggen. Dus als je het beste wapen wilt hebben dan is de kans groot dat je tegenstanders gaat vinden die hetzelfde willen.

VG247 zegt in hun artikel dat dit principe goed werkt en dat er een goede balans tussen de wapens zit, ook al verschillen de wapens van level en dus kracht.  Craig McLeod zegt dat dit deels is gedaan, omdat er nog steeds veel nieuwe spelers komen die de Battlefield 3: Premium Edition hebben gekocht. Deze gamemode laat iedereen op een gelijk niveau beginnen om de verschillen tussen de spelers die al honderden uren in de game hebben zitten en spelers die net begonnen zijn wat kleiner te maken.

Battlefield 3: Aftermath is vanaf 27 november voor Premium leden te downloaden en vanaf 11 december voor iedereen beschikbaar.