Medal of Honor: Warfighter, een titel waar veel om te doen is momenteel. De beloftes waren geweldig, maar zoals je in onze review al kon lezen is de game één grote teleurstelling gebleken.

Het lijkt er op dat EA en ontwikkelaar Danger Close een boel beloftes niet zijn nagekomen. De multiplayer heeft last van een aantal vervelende glitches en bugs en de singleplayer is snel uitgespeeld. Dit beginnen we gewend te raken van de grote shooters die vooral online gespeeld worden, maar EA heeft in een officiële verklaring aangegeven dat de singleplayer ongeveer 10 uur lang zou zijn. Zoals de review hier zegt haalt de singleplayer dit bij lange na niet.

Eurogamer heeft contact met EA opgenomen en het blijkt ook dat de FAQ van Medal of Honor: Warfighter nu iets anders zegt. De singleplayer zal binnen 5 tot 15 uur uitgespeeld worden, afhankelijk van de vaardigheid van de speler en de toegepaste moeilijkheidsgraad.

EA gaf de volgende verklaring aan Eurogamer:

“Based on internal play-tests and depending on player skill level, the single-player game can range from five to 15 hours. The number mentioned in the FAQ was a medium representing cross section of players with varied skill levels.”

Het gemiddelde van 5 tot 15 uur is 10 uren en daarom hebben ze in eerste instantie 10 uur als antwoord gegeven. Het is netjes dat EA dit zelf aangeeft, maar of dit de verkoopcijfers Medal of Honor: Warfighter gaat redden is nog de vraag. Medal of Honor: Warfighter lijkt langzamerhand op een grootschalig fiasco af te stevenen.