De PlayStation Plus service is nu ruim twee jaar beschikbaar op de PlayStation 3 en in november zal de service uitgebreid worden naar de PlayStation Vita. Met een maandelijkse betaling of eenmalige jaarlijkse betaling bespaar je je een hoop geld op nieuwe games, content en meer dat bovendien maandelijks anders is. In dat opzicht is PlayStation Plus een bijzonder fijne service dat voor iedereen die met enige regelmaat games speelt erg interessant is.

Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 97% van de PlayStation Plus abonnees tevreden zijn met de service. Dat is het hoogste percentage qua tevredenheid sinds de lancering van de service. Daarbij komt dat maar liefst 93% van alle abonnees de intentie hebben om hun huidige abonnement te verlengen, wat ook erg hoog is. Bijkomend gevolg door de service is dat er steeds meer PlayStation Network games verkocht worden.

In het laatste kwartaal werden de meeste PSN games ooit verkocht in een cyclus van zes jaar.

“The success of PS Plus is contributing in a big way to driving overall PSN sales, as our last quarter was the biggest in terms of transactional sales in PSN’s six-year history,”

Na de E3 van eerder dit jaar steeg het aantal abonnees aanzienlijk en dat kwam doordat Sony de Instant Game Collection had aangekondigd. John Koller van Sony Amerika ziet dan ook in dat PlayStation Plus een stabiele basis is en hierdoor zullen ze de service de komende jaren steeds meer gaan gebruiken op het gebied van marketing met als gevolg nog meer interessante content.