Afgelopen week is firmware update 4.30 live gegaan voor de PlayStation 3. Deze update zorgt er alleen niet alleen voor dat de PS Vita trophies op de PS3 te zien zijn. Ook verplaatste het de Trophy List naar het “PSN” lijstje in je XMB en voegde  de firmware een “gratis” versie van Singstar toe bij games.

Dat laatste wordt door veel gamers slecht ontvangen. Er hebben zicht al meer dan 835 geïrriteerde PlayStation 3 eigenaren gemeld op de PlayStation Blog website. Dit betreft allemaal Europese gamers, aangezien de Singstar app Amerika nog niet heeft bereikt. De irritatie komt door het Singstar icoontje dat zichtbaar is in het games lijstje van de XMB. Het icoontje is, als er geen blu-ray disk in de PS3 zit, prominent in beeld bij de games sectie en kan niet in een folder gestopt of verwijdert worden.

Je kan natuurlijk denken: ach, doe toch niet zo moeilijk, het is maar een icoontje, maar veel gamers schamen zich voor het spel. Dat lijkt misschien raar, maar mensen gaan toch echt raar opkijken als jij als hardcore gamer opeens Singstar prominent in je lijst hebt staan. Voor PS3-eigenaren met een hekel aan Singstar is het ook balen, want die kijken nu elke keer tegen het icoontje aan wanneer ze willen gamen.

Als antwoord op de vele klachten, heeft Fred Dutton, de Europese PlayStation Blog manager, gemeld dat het wordt genoteerd en er gekeken wordt naar een oplossing. De meest logische stap zal zijn om het naar het muziek gedeelte te verplaatsen. Het is dan wel een game, maar staat het zeker niet misplaatst naast het Music Unlimited icoontje. Op deze manier blijft het makkelijk beschikbaar en krijgen gamers geen rare blikken meer als ze een spelletje willen spelen.

Echt erg vind ik het zelf niet, maar ik begrijp de klachten wel. Wat vinden jullie, is het maar gezeur, ben je het er eigenlijk wel mee eens, of vind je de verplaatsing van de trophy’s erger?