http://playsense.nl/images/file/img_5620db0b177c5.jpg

Welbekend PSX-Sense lid en ook oud redacteur, DarkQ, heeft onlangs zijn eigen bedrijf opgestart. Met zijn bedrijf verzorgt hij custom made controllers voor klanten alsook reparaties aan controllers. Aangezien wij van PSX-Sense het oprecht tof vinden wat hij doet, willen we hier dan ook even wat aandacht aan besteden.

Genoeg Nederlandse console gamers zoeken naar controllers die hun in-game prestaties naar een hoger niveau kunnen tillen. Er zijn hier verschillende producenten voor, maar die zijn gevestigd in Amerika of Frankrijk. Het probleem van Amerikaanse producenten is dat de snelheid en beloofde service vaak lang op zich laat wachten en dat je meestal een maand verder bent (als je geluk hebt) voordat je je product zult ontvangen.

Dit in tegenstelling tot de Franse bedrijven die meestal wel binnen een maand kunnen leveren, maar dan moet je ze wel eerst in het Frans duidelijk maken wat nou precies het probleem is of je wensen zijn. Wanneer je Frans een beetje roestig is, net zoals bij mij, dan kan het vaak best even duren voordat je duidelijk hebt gemaakt dat de X-knop op je PlayStation controller niet meer werkt. Gelukkig is er nu ook een Nederlands bedrijf dat zich focust op het repareren en produceren van custom controllers met een focus op service en kwaliteit, namelijk Dark Controllers.

Dark Controllers houdt zich bezig met het produceren van speciale controllers die er beter uitzien dan een saaie zwarte standaard controller, maar voegt ook nog enkele functies toe, waardoor de game ervaring nog beter wordt. De controllers worden namelijk geΓΌpgraded met twee extra knoppen op de achterkant. Deze knoppen nemen een functie over van twee knoppen op de bovenkant van de controller. Hierdoor heb je toegang tot bepaalde functies zonder je duimen van de analoge sticks af te hoeven halen wat een groot voordeel kan geven in shooters, zoals Call of Duty.

De vraag is of Dark Controllers dezelfde kwaliteit kan leveren als vergelijkbare grote bedrijven die zich specialiseren in dit soort controllers. Een simpel antwoord hierop is: Ja, dat kan! Inmiddels heeft Dark Controllers al meer dan 140 tevreden klanten en dit aantal neemt iedere maand fors toe! De knopjes van de controller voelen erg solide aan en zitten op precies de juiste plaats waardoor je de manier waarop je je controller vasthoudt niet meer hoeft aan te passen. Ook zit er geen β€˜lag’ tussen het indrukken van de knop en de reactie in game. Dit maakt de controller erg fijn om mee te spelen.

Dark Controllers heeft een goede reputatie op het gebied van de kwaliteit van de controllers, maar ze steken ook ver boven de concurrentie uit op het gebied van service. Het contact verloopt erg gemakkelijk via het Twitter account van Dark Controllers, deze kan je hier vinden. Mocht je zijn website willen bekijken, dan kan je hier terecht.

Voorbeelden van het werk van Dark Controllers