King Art Games heeft The Dwarves aangekondigd voor onder andere de PlayStation 4. In deze action RPG stap je in de schoenen van Tungdil, welke is opgegroeid tussen de mensen. Naarmate je verder komt in de game krijg je steeds meer companions om je heen wat er een stuk of 12 kunnen zijn. Elk hebben een eigen verhaal en een set aan vaardigheden. Je zult als speler een grote wereld verkennen wat op zich niet verwonderlijk is, aangezien je zelf niet zo groot bent.

Voor een gevecht selecteer je welke helden je wilt gebruiken. Je gaat dan als een team van vier de strijd aan en het gevechtssysteem moet innovatief zijn. Je kan honderden vijanden tegenover je hebben en er mee vechten. Het innovatieve systeem heet ´Crowd-Combat System´ en hiermee reageert een hele groep vijanden tegelijkertijd op wat er gebeurt. Zo heeft elke actie van de speler invloed op een grote groep.

Verder zul je de wereld van Girdlegard afreizen waar verschillende slagvelden aanwezig zijn en de schrijver van bestsellers, Markus Heitz, is direct betrokken bij het project. Hij ondersteunt zo de quests en de karakters. Kijk hierboven de eerste trailer van The Dwarves, welke in 2016 op de markt komt.