Eerder dit jaar werd bekend dat Konami en Hideo Kojima het niet zo goed meer met elkaar konden vinden en dat hij op straat zou komen te staan. Dit wel pas nadat hij Metal Gear Solid V: The Phantom Pain had afgerond, wat inmiddels een feit is.

Ook Metal Gear Online is inmiddels live en daarmee heeft Kojima ogenschijnlijk aan zijn contractuele verplichtingen voldaan, want hij is niet langer werkzaam bij de ontwikkelaar en uitgever. Sterker nog, volgens een bericht van The New Yorker was de laatste werkdag van Kojima op 9 oktober jongstleden.

In de eerste instantie gingen er berichten rond dat Kojima tot het einde van het jaar bij Konami zou werken, maar dat is dus aanzienlijk ingekort of het bericht klopte niet. Voor de rest is het natuurlijk afwachten wat Hideo Kojima gaat doen nu hij weg is bij Konami.

Wat dat betreft, hij zit tot begin december vast aan een clausule in z’n contract waarin staat hij vanaf zijn vertrek een maand of drie niet voor een concurrerend bedrijf mag werken. Wellicht dat we ergens in december dan meer gaan horen.

Update: Konami heeft inmiddels gereageerd met het bericht dat Kojima helemaal nog niet is vertrokken, maar dat hij en zijn team op een lange vakantie zijn, zo meldt Kotaku.

“Currently, Kojima and the development team are finished developing Metal Gear Solid V and are taking a long time off from work,”

“Because the development time for console games is so long and fatigue builds up, it’s common for employees to take extended periods of time off when development is finished,”

Als tegenreactie heeft Simon Parkin, de auteur van het originele stuk in The New Yorker vervolgens een foto via Twitter gedeeld waarop het afscheidsfeestje van Kojima te zien zou zijn. Een wat vreemd verhaal, want hoelang is de vakantie van Kojima dan? En wanneer is die foto precies genomen?