Forum

Topic: Ps3 hacked

Anoniem's avatar

Aangezien er de afgelopen dagen duidelijk is gemaakt dat de playstation totaly hacked is en de meningen flink verschillen zou ik de peilingen nou wel eens willen checken.

Mijn eigen mening:

Ik vind het verschrikkelijk jammer dat de playstation is gehacked. Ik heb respect voor de producenten die onze games maken. Er kunnen wel meningen worden gegeven van: Respect? Respect voor mensen die een spel verkopen voor 60 euro?! Ja ik heb daar respect voor. Dit omdat er miljoenen voor een game word besteed waarbij soms meer als 100 mensen aan werken. Aangezien het bedrijf uit de schulden moet komen, wat zei voor ons hebben geriskeerd, en de medewerkers niet op brood en water kunnen leven is het logisch dat er op het begin 60 euro word gevraagd. Bovendien verdienen sommige games ook gewoon zo’n bedrag. Wanneer een game gewoon ontiegelijk goed is dan mag het zoveel kosten, uit waardering voor het vak wat de producenten geweldig uitoefenen op dat moment. Wanneer wij dit niet doen zal er uiteindelijk kwaliteit verloren gaan omdat er minder inkomsten zijn, waardoor er minder uitgegeven kan worden aan het maken van de game. Zeg nou zelf, wij zitten in 2011 toch niet te wachten op games die qua kwaliteit nog beter hadden kunnen zijn dan dat ze waren? Iedereen geniet toch van de beste kwaliteit? En om bijvoorbeeld een tientje uit te geven aan een DLC is ook geen schande. Het is juist goed dat ze nog bezig blijven gaan met hun game inplaats van links laten liggen. Wanneer dit zou gebeuren was het ook niet goed geweest want dan noemden we ze lui en belachelijk dat ze er niet meer aan werken. Wil je dit niet? Dan kun je naar mijn mening net zo goed een jojo halen en daar plezier mee hebben. Wanneer jij met jouw vak bezig bent verwacht je ook wat terug voor je inzet, waarom zouden zei dan minder verdienen?

Hoe denken jullie hierover?

Hou het netjes, tevens is spreken over een eventuele ISO Loader + Back-ups niet toegestaan.

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

41 reacties

 1. Management - 5108 XP
  M4GN3T's avatar

  Dat hacken is puur om ’t feit dat Sony OtherOS heeft verwijderd, piraterij is niet de insteek van geen enkele hacker lol

 2. 310 XP
  killbilspier's avatar

  dat hacken is zo slecht nog niet hoor sony moet gewoon meer functies aan de consument geven zoals cross-game voice chat of dat je muziek kan luisteren terwijl je aan het spelen bent. als sony nu gewoon een soort appstore maakt (playstation store) met allemaal functies die je kan kopen voor weinig geld dan is er niks aan de hand. ik denk ook dat de meeste mensen wel gratis games willen spelen maar de meeste mensen vinden dit waarschijnlijk veel te moeilijk. dus als dit het enige voordeel zou zijn aan hacken van je ps3 en het risico te lopen om gebanned te worden. dan zullen veel mensen hun ps3 niet hacken (laten ombouwen). als sony niet met meer functies aankomt ben ik van plan mijn ps3 te hacken voor homebrew en dergelijke niet voor gratis spelletjes maar als ik dat toch al in overtreding ben dan download ik mijn spelletjes gewoon en dan kan sony de pot op. de ontwikkelaars van spellen kunnen toch gewoon een online key op elk spel zetten? zodat je alleen kan spelen als je het orginele spel hebt! maar dan is er weer een wijsneus die gaat zeggen: en hoe zit dat dan met de singleplayer? ja ze kunnen dan toch ook voor de singelplayer een online functie doen maar dat gewoon niemand kan joinen en ik bedoel co-op is toch ook veel leuker dan in je 1tje spelen?

 3. 393 XP
  RoBz-D's avatar

  Ik vind dat je gelijk hebt, sommige games zijn soms echt een kunstwerk hoe mooi. Denk hierbij aan Uncharted, Assasins Creed, Gran Turismo… Als je dan kijkt hoeveel sommige kunst lief hebbers voor een mooi schilderij over hebben (duizenden soms zelds miljoenen euro’s) dan vind ik de prijs nog schandalig laag. Maar in de kunstwereld zijn ook vervalsers en hoeveel er wel zoveel mogelijk tegen gedaan word zullen er altijd vervalsers blijven. Dus ook bij de games.

  Wat killbilspier zegt vind ik niet echt waar, er is namelijk ook al een ps3 store en daar kan je gemakkelijk demo’s en andere dingen gratis krijgen. Wel vind ik dat ze net als bij de Xbox een voice chat moeten hebben tijdens de game. Zo kunnen mensen gewoon met elkaar praten tijdens het gamen en maakt het niet uit welke game je speelt. Die online key vind ik daarin tegen helemaal niks, zo stort de markt van 2de hands games een beetje in.

 4. 1402 XP
  Selec1's avatar

  Dat hacken is puur om ’t feit dat Sony OtherOS heeft verwijderd, piraterij is niet de insteek van geen enkele hacker lol

  Bullshit natuurlijk. Ga eens naar ps3hax.net en zie het zelf. Het gaat puur om ISO’s draaien en OtherOS is het smoesje daarvoor.
  De eerste hack was er zelfs voordat OtherOS was verwijderd…

  Ik vind het best als mensen de PS3 kraken voor homebrew etc. maar niet voor een ISO loader. En niet eens uit respect naar de ontwikkelaars maar puur omdat mijn games minder waard worden als jij ze download. (+ natuurlijk het feit dat er altijd hackers op komen dagen in online games als een console gekraakt word)

 5. 571 XP
  r03n_d's avatar

  Zolang mensen waarde blijven hechten aan online gamen (en dus geen eventuele ban willen riskeren van PSN), en er niet online gecheat word maakt het mij niet zo veel uit.
  Veel mensen blijven hun games waarschijnlijk kopen, dus het zal de game studios niet afschrikken.
  Ik doe er zelf btw niet aan mee. Mijn PS3 blijft origineel 😉

 6. 310 XP
  killbilspier's avatar

  Er is gewoon veel meer mogelijk met een ps3 dan nu wordt gedaan met een ps3 en door z’n hack krijg je juist veel meer functies en geloof mij iedereen zijn handen gaan jeuken zodra je van vrienden hoort wat die allemaal kunnen met hun gehackte ps3. dus sony moet egt gwn meer openheid van het systeem geven.

  ik zat laatst te denken wij moeten wel eens een update downloaden voor de playstation om zo de bugs uit het systeem te halen of nieuwe functies toe te kunnen voegen. maar kan sony niet gewoon een nieuw systeem ontwikkelen met een totaal nieuwe code nieuw uiterlijk en meer functies zodat hackers weer helemaal overnieuw moeten beginnen om te hacken. want nu doen ze gewoon het “oude” systeem steeds de gaten dicht maken. dus gewoon weer met een schone lei beginnen. of gaat dit te veel tijd en geld kosten of is dit gewoon softwarematig niet mogelijk?

 7. 1967 XP
  elazzja's avatar

  Ik denk dat Sony in Japan hard bezig is om een softwarematige oplossing te zoeken maar dan gaan hackers er weer voor zorgen dat je je console kan downgraden zoals bij PSP. Ik denk dat je online geen games met een gehackte ps3 zal kunnen spelen maar toch denk ik dat Sony ook nog van die serial codes zou gebruiken voor je games of je moet je gaan registreren voordat je kan spelen met een code. Mensen die dan geen ps3 internet hebben zullen dat via de site moeten doen om het te activeren.

  Ik vind homebrew niet erg dus ik vind dat Sony zoals apple apps moet gaan ontwikkelen en in de store plaatsen. Als iemand een mail adres van een van de grote mannen van Sony heeft mag hij mijn ideeën best opsturen. Maar ik weet niet of het activeren gaat aanslaan. Moeilijke tijden voor de console. Gratis apps zijn dus de oplossing.

 8. 393 XP
  RoBz-D's avatar

  Wat wil je met apps op je ps3 doen dan?

 9. 585 XP
  P_layboy_PV_'s avatar

  Wat wil je met apps op je ps3 doen dan?

  Nou uhm, bijvoorbeeld een word document enzo, dat je verslag kan maken 😉 (haha nee onzin)

  Lijkt me wel gaaf zo’n DJ app, sta je met je controller te mixen 😛

 10. 6462 XP
  7th-son's avatar

  apps op de ps3? goh, endless posibilities!
  een goeie browser?
  een mediaplayer die wel alles afspeelt?
  kompleet andere XMB of aanpasbaar?
  Emulators voor old school computers als de SNES, Megadrive en MSX?
  zelf gemaakte games?
  MSN op je PS3?
  misschien word de PS3 straks wel een komplete vervanging van de PC?
  eindelijk een werkende PS2 emulator?
  misschien zelfs PSP emulator?
  filmpjes als achtergrond? (zie youtube, staan een aantal gave ideeën tussen)

  must i go on?

 11. 3 XP
  joepmk95's avatar

  ik wil wel graag ps2 spellen kunnen spelen op me ps3 en ik ben wel gestresseerde in hacks.
  ik wil alleen niet het risico lopen om gebanned te worden.
  even afwachten dus of sony dit gaat doen.

 12. 393 XP
  RoBz-D's avatar

  Als je de oude PS3 versie hebt, die van 60gb. Die als eerst uit kwam, voor 600 euro. Kan je lekker Ps2 games afspelen 😀
  Alleen werkt dit maar bij een aantal games xD

 13. 1268 XP
  luctheman's avatar

  Ik heb het genoegen gehad om de allereerste Playstation 3 te mogen kopen. Alleen is hij nu overleden. En de mensen die graag een ps2 emulator op hun PS3 willen hebben, zullen geen nostalgische gevoelens krijgen hoor.. Als je kijkt naar hoe de graphics vroeger waren, en hoe ze nu zijn. Kan ik wel begrijpen hoe het kwam dat mensen vroeger vierkante ogen kregen. Overal blokjes en wazige dingen, elke keer moest je je ogen dichtknijpen om de tekst goed te kunnen lezen. Maar dat is nu niet meer. Zelfs de allereerste spellen niet, die uitkwamen op de Ps3 zoals Motorstorm en Resistance: Fall of Man. Maar ik dwaal af.

  Sinds de Playstation 3 uitkwam zijn mensen er al mee bezig geweest om de Playstation te hacken. Tevergeefs, elke keer lukte het niet,de hackers gaven het op. Tot op een dag(ik weet niet precies hoor, corrigeer me als ik het fout heb.) er een werknemer van Sony was? die iets van een sleutel had vrijgegeven waardoor de Ps3 op een Moderator-console werd of iets… Toen is het begonnen. Mensen begonnen langzaam maar zeker steeds meer proberen om de Ps3 te hacken. Toen kwam er nog zo`n hacker op de proppen, ene George Hotz, ook wel bekend als Geohot. Samen met een aantal anderen gingen ze de Ps3 hacken.Mensen die al het harde werk van duizenden mensen naar de maan hielp. Ontwerpen, bouwen, aanpassen en wie weet wat nog meer. Alleen maar omdat ze zogenaamd OtherOS wilden terugbrengen of wat was het? Allemaal onzin. Zij hebben een console gemaakt, wat geeft jou het recht om dat veranderen? Ok, hij is van jou, jij hebt hem gekocht. Maar weet wel, dat als je hackt je jezelf verlaagt tot een soort dat te besodemieterd is om geld te betalen voor een spel waar honderden mensen, honderden uren bloed,zweet en tranen in hebben verwerkt. En dan krijg je van die lui die beginnen over dat het te duur is en dan Sony er bakken met geld mee verdiend, nou kijk nog maar eens goed. Toen de Playstation 3 net uit kwam maakte Sony als ik het goed had $117 verlies per Playstation. Het enige waar ze geld aan verdienden waren de licenties voor Playstation games. Maar aangezien alles nu toch gehackt is, kan dat alleen maar minder worden. Dus dat betekend alleen maar minder inkomsten voor Sony, wat als gevolg heeft dat de Playstation niet meer ten volle benut kan worden aangezien Sony steeds minder personeel kan betalen. Kortom het is een vicieuze cirkel, waar niemand beter van wordt. Maar dat ziet niet iedereen. Die zien alleen maar dingen die hunzelf ten goede komen.

  Voor mijn part komt Sony met een systeem op de proppen die alle hackers gewoon meteen een IP-ban en een boete erbovenop. Als de Fifa er nieuwe voetbalwetten doorheen kan jassen, kan Sony er toch zeker wel een paar doorheen krijgen? Want minstens 25% van de wereldbevolking is in aanraking geweest met een console van Sony, zij het de PLaystation 1, 2, 3 of Portable. Dat moet toch zeker iets waard zijn ?

 14. 16 XP
  sjaakthenler's avatar

  Jij snapt het niet, vanwege die rootkey kan Sony helemaal niet zien of iemand hackt.. Er valt zeer weinig, misschien helemaal niets tegen te doen..

  apps op de ps3? goh, endless posibilities!
  een goeie browser?
  een mediaplayer die wel alles afspeelt?
  kompleet andere XMB of aanpasbaar?
  Emulators voor old school computers als de SNES, Megadrive en MSX?
  zelf gemaakte games?
  MSN op je PS3?
  misschien word de PS3 straks wel een komplete vervanging van de PC?
  eindelijk een werkende PS2 emulator?
  misschien zelfs PSP emulator?
  filmpjes als achtergrond? (zie youtube, staan een aantal gave ideeën tussen)

  must i go on?

  Flikker op man, dan blijf je toch lekker op je PC? De hele game industrie zakt in elkaar straks, weg PS3 exclusives, weg GT5 EN DAT ALLEMAAL VANWEGE DIE TROEP??

  Zielig, maar mensen zoals jij komen er ook nog wel achter. Wtf heb je nou aan Ps2 games man, die zijn zo uber slecht, rare mensen hier, ps2 games spelen ten koste van de ps3 games, na een tijdje gaan ze online servers offline halen… slimmerikken

 15. 1402 XP
  Selec1's avatar

  Jij snapt het niet, vanwege die rootkey kan Sony helemaal niet zien of iemand hackt.. Er valt zeer weinig, misschien helemaal niets tegen te doen..

  Flikker op man, dan blijf je toch lekker op je PC? De hele game industrie zakt in elkaar straks, weg PS3 exclusives, weg GT5 EN DAT ALLEMAAL VANWEGE DIE TROEP??

  Zielig, maar mensen zoals jij komen er ook nog wel achter. Wtf heb je nou aan Ps2 games man, die zijn zo uber slecht, rare mensen hier, ps2 games spelen ten koste van de ps3 games, na een tijdje gaan ze online servers offline halen… slimmerikken

  Hou het een beetje rustig in je taalgebruik alsjeblieft.

  Mensen moeten de Rootkey niet overschatten. Het is natuurlijk een serieus beveilingslek maar Sony heeft heus nog wel een paar truukjes om de hackers het allemaal zo moeilijk mogelijk te maken.

 16. 16 XP
  sjaakthenler's avatar

  Ja sorry, ben er een beetje geirriteerd van geraakt, als je dan ook nog eens iemand tegen komt die zo blij als een kind met een lolly is omdat de ps3 gehackt is..

  We mogen het hopen dat ze er nog wat tegen kunnen doen, ben bang van niet.

 17. 844 XP
  thom430's avatar

  Ik vind het hele OtherOS verhaal maar bullshit.
  Wie o wie heeft hier geen PC maar wel een PS3 in huis?
  Dacht ik ook, dus doe die rotzooi lekker op je PC en gebruik je PS3 waarvoor die bedoeld is, games en in mindere mate films en muziek.

 18. 393 XP
  RoBz-D's avatar

  Nou als ze op de ps3 voor 20 euro het mogelijk maken om te multitasken, dus tijdens een game even snel op internet, zou ik het zo doen! Ook zou je hierdoor bijv. muziek tijdens een game kunnen afspelen net als voice chat…

  Internet ivm met het checken van wars en dergelijke op GB en CG…

 19. 120 XP
  vgamer's avatar

  Zijn jullie nou allemaal zo verblind en gehersenspoeld door de bedrijven?

  Echt serieus, kijk eerst eens en doe wat research voordat er onzin uit dat gapend gat komt.
  Laten we eens kijken naar een recent spel dat uitgebracht is: CoD; BO (black ops voor als je dat nog niet door had)

  Het was schijnbaar de meest gedownloade game in 2010 :http://torrentfreak.com/call-of-duty-black-ops-most-pirated-game-of-2010-101228/

  maar raad eens? Het verkocht ook verschrikkelijk goed: http://ffog.net/call-of-duty-black-ops-booked-more-than-650-million-during-the-first-five-days-of-sales-20106912.html

  En deze link is voor de sceptici: http://gamrfeed.vgchartz.com/story/79952/activision-blizzard-profits-381m-in-q1-2010/
  Lees het hele artikel en je zult de waarheid zien: piraterij heeft nog nooit een industrie om zeep geholpen (WTF, de filmindustrie en muziekindustrie leven ook nog steeds!11~~!!)
  Dat jullie anders beweren, goed, maar kom met bewijs aan.

  En nog een protip voordat je overhaastig iets intypt in google om wanhopig bewijs aan te voeren: Het aantal gedownloade games staat niet rechtstreeks gelijk aan verkochte games. Als iemand iets download betekent het nog niet dat ie het zou kopen als het niet downloadbaar was!

  Overigens ben ik dus voor die homebrew. Ik heb al heel lang gewacht op een manier om pdfjes op mijn psp te lezen. Voor de homebrew scene was deze optie er al heel lang. Sony daarentegen weigert zoiets uit te brengen (stel je voor; dan verkopen hun e-readers slechter==minder $$$).

  En nog een laatste woord: als je werkelijk vindt dat die grote bedrijven meer moeten vragen voor hun games ‘omdat het schandalig laag geprijsd is’ of ‘omdat ze zoveel verlies draaien’ (yeah right, je gaat echt wel door met een verliesgevend bedrijf), ik denk dat ze er niet op tegen zullen zijn als je je spaargeld naar hen opstuurt….

 20. 3457 XP
  bardfielt's avatar

  Hacken is alleen interssant voor die extra dingen zoals indd multiasking, op de achtergrond muziek draaien 🙂 een aangezien sony dit niet waar mag maken ivm patenten wordt er gehacked en worden die extra dingen door Ps3 gebruikers zelf ontwikkeld.

 21. 244 XP
  oOMorfieusOo's avatar

  Ben het online spelen inmiddels helemaal beu, je kunt in de bekendere spellen zoals COD MW2/BO niet meer in games komen zonder mensen met hacks. Ga voorlopig maar weer offline spelen. Hoop dat Sony hier wat aan gaan doen, want ik ben het echt helemaal zat zo.

 22. 585 XP
  P_layboy_PV_'s avatar

  Ben het online spelen inmiddels helemaal beu, je kunt in de bekendere spellen zoals COD MW2/BO niet meer in games komen zonder mensen met hacks. Ga voorlopig maar weer offline spelen. Hoop dat Sony hier wat aan gaan doen, want ik ben het echt helemaal zat zo.

  nou ik weet niet hoe je daar bij komt, maar ik heb er nog niks van gemerkt!?

 23. 3457 XP
  bardfielt's avatar

  Ben het online spelen inmiddels helemaal beu, je kunt in de bekendere spellen zoals COD MW2/BO niet meer in games komen zonder mensen met hacks. Ga voorlopig maar weer offline spelen. Hoop dat Sony hier wat aan gaan doen, want ik ben het echt helemaal zat zo.

  het bekende spreekwood!: ”Wie hem als eerst ruikt heeft zijn poepertje gebruik”

  xD haha nee grapje hoor! Ik ga morgen ook is online kijken

 24. 393 XP
  RoBz-D's avatar

  Ik heb op Black ops nog niet echt hackers gezien…
  En als ik er al 1 zie dan is het een prestige hacker, maarja daardoor ga ik echt niet minder goed spelen…

 25. 1268 XP
  luctheman's avatar

  Snappen de mensen nou niet dat je iedereen je uitkotst als je hackt? of glitched?

 26. 244 XP
  oOMorfieusOo's avatar

  @ playboy & bardfielt

  Probeer eens 10 modern warfare 2 games te spelen in domination, en wissel dan eens een paar keer van server. Wedden dat het je niet lukt om te spelen zonder hackers tegen te komen?
  Sowieso vooral in domination, maar ook al de andere speltypes zijn geïnfecteerd. COD4 schijnt ook nogal lame te zijn, maar dat weet ik niet..

 27. 120 XP
  vgamer's avatar

  Die hacks waren er al voordat al die root keys werden vrijgegeven…
  Moet je maar activision de schuld van geven dat ze rushreleasen….

 28. 244 XP
  oOMorfieusOo's avatar

  De hacks zijn er omdat ze op FW 3.55 online kunnen met jailbreak.

 29. 3 XP
  joepmk95's avatar

  zolang ze het maar netjes houden, ik vind het juist fijn om de console een beetje aan te passen naar mij smaak.
  maar ik heb geen zin dat bij elke game die ik speel dadelijk weer hackers het komen verpesten en daar gaat het naar mij idee er toch wel naar uitzien met die trophy hacks en alles 🙁 .
  en ook als ik dan netjes ben en alleen maar dingen met de jailbreak doe waar niemand last van heeft zoals xbmc installeren en dat soort dingen (zeker weten dat het gaat komen),dat ik dan als nog word gebanned.
  en geohot is ook een schijnheilige die zegt dat het het alleen voor other OS doet, en hij is juist degene die ervoor gezorgd heeft dat sony hem eruit haalde

 30. 844 XP
  thom430's avatar

  Zijn jullie nou allemaal zo verblind en gehersenspoeld door de bedrijven?

  Echt serieus, kijk eerst eens en doe wat research voordat er onzin uit dat gapend gat komt.
  Laten we eens kijken naar een recent spel dat uitgebracht is: CoD; BO (black ops voor als je dat nog niet door had)

  Het was schijnbaar de meest gedownloade game in 2010 :http://torrentfreak.com/call-of-duty-black-ops-most-pirated-game-of-2010-101228/

  maar raad eens? Het verkocht ook verschrikkelijk goed: http://ffog.net/call-of-duty-black-ops-booked-more-than-650-million-during-the-first-five-days-of-sales-20106912.html

  En deze link is voor de sceptici: http://gamrfeed.vgchartz.com/story/79952/activision-blizzard-profits-381m-in-q1-2010/
  Lees het hele artikel en je zult de waarheid zien: piraterij heeft nog nooit een industrie om zeep geholpen (WTF, de filmindustrie en muziekindustrie leven ook nog steeds!11~~!!)
  Dat jullie anders beweren, goed, maar kom met bewijs aan.

  En nog een protip voordat je overhaastig iets intypt in google om wanhopig bewijs aan te voeren: Het aantal gedownloade games staat niet rechtstreeks gelijk aan verkochte games. Als iemand iets download betekent het nog niet dat ie het zou kopen als het niet downloadbaar was!

  Overigens ben ik dus voor die homebrew. Ik heb al heel lang gewacht op een manier om pdfjes op mijn psp te lezen. Voor de homebrew scene was deze optie er al heel lang. Sony daarentegen weigert zoiets uit te brengen (stel je voor; dan verkopen hun e-readers slechter==minder $$$).

  En nog een laatste woord: als je werkelijk vindt dat die grote bedrijven meer moeten vragen voor hun games ‘omdat het schandalig laag geprijsd is’ of ‘omdat ze zoveel verlies draaien’ (yeah right, je gaat echt wel door met een verliesgevend bedrijf), ik denk dat ze er niet op tegen zullen zijn als je je spaargeld naar hen opstuurt….

  Dus omdat de industrie er niet aan kapot gaat mag je gaan stelen?
  Dus ik mag jou tv meenemen als jij maar niet doodgaat?
  Ik kom hem wel even ophalen in dat geval.

  Bullshit als “het is van mij, de ps3” is nog wel het ergste want jij hebt niet het volledige bedrag betaalt, of hoe maakt Sony anders in godsnaam verlies?

  Games zijn echt niet duur, en als je van games houdt dan koop je gewoon een product waar 100 mensen jaren aan hebben gewerkt(Moet je niet zo’n aap zijn die alleen FIFA en CoD koopt.)

 31. 1268 XP
  luctheman's avatar

  Dit is eigenlijk gewoon appels met peren vergelijken he? 90% van de ps3 gebruikers is tegen al die onzin, met die homebrew zooi en OtherOS of wat het ook is.
  Het is ALTIJD een kleine groep die het voor de rest verpesten. Ik zie nu ook in dat Geohot geen kwaad in de zin had. Maar doordat hij de ps3 heeft gehackt zijn er nu van die kansloze figuren die de playstation om zeep helpen. Die gasten met hun ps3 die nu allemaal gebrickt zijn? Lekker voor ze!

  En wat Thom430 hierboven mij zegt, daar ben ik het helemaal mee eens.

 32. 266 XP
  KiefDelicious's avatar

  psst, toch weer een voordeel voor de bad guys zoals ze door de SONY fanboys hiero genoemd worden.

  LITTLEBIGPLANET 2 vanaf vandaag al speelbaar op de PS3 😀 (verkrijgbaar via usenet)

  dus tja het wordt natuurlijk wel erg aantrekkelijk gemaakt zo he 😀

  Maar toch ga ik hem vrijdag in de winkel halen, kan je ten minste zonder risico online 😀

 33. 49 XP
  IlFenomeno's avatar

  Dus omdat de industrie er niet aan kapot gaat mag je gaan stelen?
  Dus ik mag jou tv meenemen als jij maar niet doodgaat?
  Ik kom hem wel even ophalen in dat geval.

  Bullshit als “het is van mij, de ps3” is nog wel het ergste want jij hebt niet het volledige bedrag betaalt, of hoe maakt Sony anders in godsnaam verlies?

  Games zijn echt niet duur, en als je van games houdt dan koop je gewoon een product waar 100 mensen jaren aan hebben gewerkt(Moet je niet zo’n aap zijn die alleen FIFA en CoD koopt.)

  hahaha wat een debiele vergelijking hahahah. DE INDUSTRIE WILT JOUWN GELD, en dat jij het stelen vind is wel erg zielig, wil je zeggen dat jij nog nooit iets hebt gedownload? Dan heb jij ook gestolen volgens jou argument. Games zijn echt niet duur? Een game kost 60 euro en de prijzen gaan elk jaar omhoog. De Gameindustrie maakt meer winst dan de muziek industrie en de filmindustrie bij elkaar. Ze maken geen verlies, ze maken gewoon minder winst.

 34. 1268 XP
  luctheman's avatar

  Ik hoop zo dat Sony met een gruwelijk goed werkende firmware komt dat al die tieveshackers en glitchers worden gebanned!
  Lees de Column op de FP maar.
  Ik kots alle hackers stuk voor stuk uit, gadverdamme je bent gewoon te verdomd om te werken voor je spellen. Alsof alles je komt aanwaaien!
  Ik werk voor mijn geld zodat ik op een eerlijke manier aan mijn spellen kan komen. En als het niet uit komt moet het maar een maand wachten tot ik mijn geld krijg.

 35. 844 XP
  thom430's avatar

  hahaha wat een debiele vergelijking hahahah. DE INDUSTRIE WILT JOUWN GELD, en dat jij het stelen vind is wel erg zielig, wil je zeggen dat jij nog nooit iets hebt gedownload? Dan heb jij ook gestolen volgens jou argument. Games zijn echt niet duur? Een game kost 60 euro en de prijzen gaan elk jaar omhoog. De Gameindustrie maakt meer winst dan de muziek industrie en de filmindustrie bij elkaar. Ze maken geen verlies, ze maken gewoon minder winst.

  Ten eerste ben je erg kortzichtig als je games voor 60 euro koopt.
  Kijk eens rond, misschien een goed plan om je games niet bij de Bart Smit te kopen.
  Prijzen gaan elk jaar omhoog, hoe kom je erbij?
  Juist door downloadende bosmongolen gaat de prijs omhoog.

  Ik heb zeker wel eens wat gedownload, maar als ik muziek ook goed vindt dan koop ik het.
  Games, films en dergelijke heb ik altijd gekocht.

  Games zijn echt niet duur, of ben je zo’n 13 jarige mannetje dat nog bij papa en mama moet gaan vragen of hij z’n CoD en FIFA van de sint mag?

  En omdat ze minder winst maken mag je dus lekker gaan downloaden?

  Heel dit hack gedoe leidt alleen maar tot gekloot.
  Nu krijgen we hoogstwaarschijnlijk keycodes, gamers zijn dus niet blij, de hackers kunnen alle games voordat de keycodes er zijn nog gaan downloaden.
  Hackers in oudere games.

  Probeer het nou alstublieft niet goed te praten, gaat je echt niet lukken.

 36. 2 XP
  Tripwire's avatar

  Onzin dat prijzen omhoog gaan door piraterij, bij dvd’s gingen de prijzen toch ook niet omhoog toen de dvd’s gekopieerd konden worden. Toen muziek cd’s te kopieëren / downloaden zijn de prijzen toch ook niet omhoog gegaan? De prijzen gaan juist omhoog omdat de bedrijven (Sony, Microsoft, Nintendo e.d.) weten dat als ze een systeem verkopen iedereen er toch games voor moet hebben en dus de prijs lekker hoog maken. Plus het feit dat wij nederlands en engelsen vooral de neiging hebben om de games toch te kopen ondanks dat ze duurder worden. Daar hoef je dus in amerika niet mee aan te komen want dan verkopen ze de games gewoon niet.
  Wat wel jammer is dat de 2e hands games markt naar de klote gaat zo, als je games maar 5x kan activeren kan je ze denk wel moeilijker verkopen plus het is een risico om ze online te kopen omdat je niet weet hoe vaak de code gebruikt is.
  Begrijp me goed ik praat piraterij zeker niet goed, overigens doe ik zelf ook wel vrolijk aan mee hoor maar ik heb ook genoeg games gekocht. Maar de ontwikkeling van homebrew is wel interessant, ik heb al gehoord dat er wii emulators in ontwikkeling zijn voor de ps3. Ik zou zelf graag nog wel een mooie media center app zien die alle media bestanden af kan spelen.

 37. 805 XP
  ShadowhunterrX's avatar

  Wow welke gek koopt zen games voor 60 euro , ik haal ze voor 40 euro 😀 Mare vraagje aan alle brullapen : Downloaden jullie muziek ? Downloaden jullie films ? 🙂

 38. 571 XP
  r03n_d's avatar

  Ja. Mag ik nog wel tegen het downloaden van games zijn 😉
  En nou kan je wel zeggen dat dat het zelfde is, daar trek ik me niks van aan. Mijn mening blijft staan.

 39. 805 XP
  ShadowhunterrX's avatar

  Ja da kan toch mare het was alleen bedoeld tegen de mensen die zich echt opblazen bij dit onderwerp 🙂 , ik wil alleen maar zeggen heel veel mensen downloaden illegaal waaronder deze brullapen , terwel ze hier uit hun vel springen downloaden ze rustig wel muziek en films. Ik download veel anime maar of da illegaal is : I dont know.

 40. 844 XP
  thom430's avatar

  Onzin dat prijzen omhoog gaan door piraterij, bij dvd’s gingen de prijzen toch ook niet omhoog toen de dvd’s gekopieerd konden worden. Toen muziek cd’s te kopieëren / downloaden zijn de prijzen toch ook niet omhoog gegaan? De prijzen gaan juist omhoog omdat de bedrijven (Sony, Microsoft, Nintendo e.d.) weten dat als ze een systeem verkopen iedereen er toch games voor moet hebben en dus de prijs lekker hoog maken. Plus het feit dat wij nederlands en engelsen vooral de neiging hebben om de games toch te kopen ondanks dat ze duurder worden. Daar hoef je dus in amerika niet mee aan te komen want dan verkopen ze de games gewoon niet.
  Wat wel jammer is dat de 2e hands games markt naar de klote gaat zo, als je games maar 5x kan activeren kan je ze denk wel moeilijker verkopen plus het is een risico om ze online te kopen omdat je niet weet hoe vaak de code gebruikt is.
  Begrijp me goed ik praat piraterij zeker niet goed, overigens doe ik zelf ook wel vrolijk aan mee hoor maar ik heb ook genoeg games gekocht. Maar de ontwikkeling van homebrew is wel interessant, ik heb al gehoord dat er wii emulators in ontwikkeling zijn voor de ps3. Ik zou zelf graag nog wel een mooie media center app zien die alle media bestanden af kan spelen.

  Ik begrijp ook dat het heel mooi zou zijn om de PS3 te gebruiken voor dingen buiten wat Sony wil, het is namelijk een heel mooi stukje hardware.
  Maar ik denk niet dat het zo moet, Sony moet eigenlijk gewoon bepaalde dingen toestaan qua homebrew.

  Piraterij zal de prijzen in eerste instantie niet laten stijgen, maar het gaat er wel op neer komen dat games minder verkopen, en dat kan/gaat weer leiden tot minder IP’s en meer melkie-melkie’s.
  En laten we eerlijk zijn, nog meer belachelijke wanproducten als FIFA en CoD is niet nodig.

 41. 2 XP
  Tripwire's avatar

  Ik begrijp ook dat het heel mooi zou zijn om de PS3 te gebruiken voor dingen buiten wat Sony wil, het is namelijk een heel mooi stukje hardware.
  Maar ik denk niet dat het zo moet, Sony moet eigenlijk gewoon bepaalde dingen toestaan qua homebrew.

  Piraterij zal de prijzen in eerste instantie niet laten stijgen, maar het gaat er wel op neer komen dat games minder verkopen, en dat kan/gaat weer leiden tot minder IP’s en meer melkie-melkie’s.
  En laten we eerlijk zijn, nog meer belachelijke wanproducten als FIFA en CoD is niet nodig.

  Ik heb nooit aan de Xbox360 gemerkt dat er minder IP’s uitkomen terwijl de games die multiplatform zijn altijd als eerste te downloaden voor de xbox 360. Als sony serials gaat gebruiken dan hoe vervelend het ook is, denk ik dat dat redelijk lastig te hacken valt. De enige console waar je het misschien aan merkt is de WII al betwijfel ik of als ie niet gehacked was, er nog steeds niet zoveel crap games uitkomen. Dus al met al valt het volgens mij allemaal wel mee. En vergeet niet als je XBMC kan draaien of andere leuke apps dat de PS3 zelf ook veel meer gaat verkopen.