Forum

Topic: Android / IPhone games

Anoniem's avatar

Tegenwoordig heeft bijna iedereen ofwel een Iphone ofwel een Android.

Ikzelf heb de Samsung Galaxy S (android) en het is gewoon net een computer. :O
Bedenkt het, en het kan ermee. Printen, foto’s maken, agenda beheren, internetten, muziek afspelen, maar ook spellen spelen!

Nu weet ik dat er voor de Androids een app. market is waar nu al verschillende spellen op tezien zijn.
Ik zou graag van jullie willen weten welke spellen jullie hebben op jullie telefoon, en waarom die spellen zo leuk zijn.

Ikzelf heb sinds een weekje 3 nieuwe spellen op mn telefoon, namelijk:

Angry birds

In dit spelletje worden een aantal eieren gestolen door een criminele groep van groene varkens. o.O
Daar zijn de vogels natuurlijk niet zo heel erg blij mee, en doen er dus alles aan om deze varkens uit te schakelen, en daarmee hun eieren terug te krijgen. Ongeacht wat ook in de weg staat!

In het spel beschik je over een katapult, en een select groepje ”angry birds”, met ieder hun kwaliteiten.
één gaat ontichelijk snel en breekt goed door hout, de andere is groot en zwaar en zal dwars door beton heen storten, en de andere gooit halverwege in de lucht een ontploffent ei naar beneden.

Zeer leuk spel met ZEER veel levels met ieder zn eigen uitdaging.

Asphalt 5

Dit spel gaat zoals verwacht over racen. Maar zoals je weet hebben de meeste androids alleen maar een touchscreen, en geen knoppen. Dus rijden gaat vanzelf, het enigste wat je moet doen is remmen en nitro gebruiken. Dit doe je d.m.v 2 kleine getekende knopjes links en rechts in beeld. Maar het belangrijkste nog wel is sturen! 😀 Dit doe je net zoals een wii controller door je telefoon naar links of rechts te kantelen. Het is even wennen, maar dan word het ook leuk.

Ook dit is een gigantisch spel en ziet er behoorlijk goed uit voor een ”telefoon spelletje”. Ook is de varriatie enorm aangezien er bijna 50 verschillende auto’s en motoren in het spel zitten die je ieder motorisch kunt tunen en kunt voorzien van een likje verf of nieuwe stickers. Ook de races zijn gevarrieerd, zo zijn er tijdritten, de normale races met meerdere rondes, maar ook cops & crooks. Waarmee je dus moet ontsnappen voor de politie, of juist net zelf de politie bent en de boeven van de weg af moet beuken.

Ook dit is een erg leuk en verslavend spel, aangezien je steeds snellere en mooiere auto’s en circuits unlocked.

Gun Bro’s

Dit is naar mijn mening Dé beste shooter beschikbaar voor androids. In dit spel beschik je over 2 mannetjes waarvan je er zelf één bestuurd. De bedoeling is dat je zo lang mogelijk overleeft, en zoveel mogelijk vijanden doodt in zoveel mogelijk Waves. Een soort van zombie mode dus. Terwijl je deze steeds weer verschillende vijanden vernietigd, doe je ervaring op. (XP-points)

Daarnaast krijg je voor iedere gedoode vijand, afhankelijk van z’n grootte en sterkte ook nog eens een flinke pak geld mee.
Met de verdiende XP-points krijg je een steeds hoger niveau waarmee je steeds sterkere en betere wapens en uitrusting unlocked.
Deze kun je dan weer met je welverdiende credits kopen.
Ieder wapen heeft zn vóór en nadelen. Zo is de een sterker, maar ook zwaarder waardoor je langzamer loopt. Of de een is sterker, maar duurt langer voor te herladen.

Zo geld het ook voor de uitrusting. Die bestaat uit een helm, broek, en body-armor.
De een geeft een betere Attack bonus, terwijl de andere een betere Deffense bonus geeft, of je sneller laat lopen.
Hoe dan ook, er zit altijd wel een geschikte match voor jou bij!

Ook dit spel ziet er totaal niet slecht uit voor een ”telefoon spelletje” en is daarnaast ook nog eens makkelijk te besturen.
Aan beide zijde van de touchscreen bevinden zich 2 getekende ”thumb sticks”. één voor te lopen, één voor te schieten.
Ook zitten er nog knopjes voor het spel op pauze te zetten, van wapen te verwisselen (je kunt er 2 dragen), of voor hulpmiddelen in te schakelen. Denk hierbij aan air-strikes, health packs, of complete napalm effecten.

De besturing werkt top, de graphics zien er goed uit, en net zoals de laatste 2 spellen is ook deze HUGE.
op het begin was het maar 1 map, met 50 waves. Maar inmiddels zijn het al 2 werelden met meerdere maps met ieder 50 waves.
Ook zijn er regelmatig updates met daarin nieuwe wapens, uitrusting of nog meer nieuwe maps.

Dit spel staat dan ook niet voor niets op nummer 1 bij mij, en wordt dagelijks nog zeer veel gespeeld. 🙂

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

2 reacties

 1. 542 XP
  xENDYMiiONx's avatar

  Angry Birds <3
  als je een Android/iPhone toestel hebt moet je die app gewoon hebben :p
  Gun bros moet ik ook nog downloaden
  Heb zelf een iPhone 🙂

 2. 82 XP
  CrookedFing3rs's avatar

  Ik heb die Gun Bros ff gespeeld maar die is zeker vet. (Samsung Galaxy S)