Forum

Topic: PS3 leest geen discs meer met nieuwe blu-ray

Anoniem's avatar

Beste,

Mijn vriend heeft een PS3 gekocht die stuk was. De verkoper deelde hem mede dat de blu-ray stuk was. Aangezien ik iets technischer aangelegd ben en al reeds mijn eigen PS3 heb hersteld vroeg hij mij of ik deze wou vervangen. Geen probleem dacht ik met de talloze filmjes op Youtube.

Nu uit nieuwsgierigheid heb ik even getest met mijn eigen speler. Ik heb dus mijn eigen PS3 open gesmeten en de volledige blu-ray speler er uit gehaald. Deze heb ik dan aangebracht op de PS3 van mijn vriend (waarvan de blu-ray stuk was dus).

Tijdens het testen ging het echter mis. De PS3 start correct op zonder foutmelding en wanneer ik er een DISC insteek hoor ik de blu-ray speler werken maar ik krijg geen disc onder GAME te zien. Héél raar want wanneer ik het dan test op mijn eigen PS3 met dezelfde blu-ray krijg ik wel de disc te zien. Ik gebruik ook dezelfde cable en stroomcable om de blu-ray te verbinden op het moederbord van de PS3.

Beiden zijn 40 gig phat modellen 🙂
Iemand enig idee wat er fout kan zijn?

Mvg,

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

4 reacties

 1. 393 XP
  RoBz-D's avatar

  Je ps3 heeft als het goed is 2 laser lenzen; een voor normale dvds en cd´s en een voor blu-ray, ik vermoed dat (mits hij niks aan zijn instellingen heeft veranderd en hij ps3 systeemherstel heeft gedaan etc etc) het aan de blu-ray laser ligt. In dat geval zal deze vervangen moeten worden.

  zie: http://www.viddler.com/explore/ps3reparatie/videos/2/

 2. 20 XP
  frederick's avatar

  Je moet ook de laser nummer nakijken, er zijn verschillende lasers in omgang. Je kan niet zomaar een laser van e ene ps3 in de andere steken 😉 Ik heb mij ook een tweede ps3 bijgekocht waar de bluray het bijna niet meer van deed. Gewoon op ebay een nieuwe bluray drive besteld (met het hele schuifmechanisme). Ik was voor 50 euro gesteld

 3. 2 XP
  rTn's avatar

  ok ik ben misschien niet zo duidelijk geweest:)

  PS3 nummer 1: deze playstation werkt volledig
  PS3 nummer 2: werd aangekocht met een kapot disc station (de gehele bak van de discs)

  Wat ik gedaan heb om te testen is dus het gehele discbakje uit de goed werkende Playstation nummer 1 gehaald en dit geinstalleerd in playstation nummer 2. Wanneer ik dan playstation nummer 2 opstart en ik een game invoer hoor ik het disc-station werken maar zie het spel niet verschijnen in de XMB.

  Nadien heb ik de gehele disc-station van PS3 nr1 uit PS3 nr 2 gehaald en terug opnieuw in PS3 nr 1 gestoken. Wanneer ik nu een game insteek verschijnt deze in XMB en werkt alles.

  Dus ik heb niet enkel de blu-ray lens er uit gehaald maar het gehele bakje dat discs leest.

  Het is dus raar dat het wel werkt in PS3 nr 1 en niet meer in nr 2….
  ik heb dezelfde kabeltjes en dergelijke gebruikt om hem te installeren.

  Kan het zijn dat de gehele disc-station gekoppeld is aan het moederbord van de PS3? En dat het daarom is dat hij de discs niet kan lezen?

 4. 14 XP
  iDMi's avatar

  Je ps3 heeft als het goed is 2 laser lenzen; een voor normale dvds en cd´s en een voor blu-ray, ik vermoed dat (mits hij niks aan zijn instellingen heeft veranderd en hij ps3 systeemherstel heeft gedaan etc etc) het aan de blu-ray laser ligt. In dat geval zal deze vervangen moeten worden.

  zie: http://www.viddler.com/explore/ps3reparatie/videos/2/

  dit kan toch kloppen wat hij zegt, wellicht heeft je vriend iets in het systeem gewijzigd… en hier door werkt de aansturing niet…