Forum

Topic: Helderheid en meer snel en gemakkelijke in-game aanpassen

Anoniem's avatar

Het kan zo zijn dat als je een game aan het spelen bent dat je even snel de helderheid van het scherm wilt aanpassen. Nu heb je volume bovenop je PS Vita voor het aanpassen van het volume, maar de helderheid aanpassen gebeurd software-matig.

Als je bekend bent met de jailbreak app SBSettings zal je ongetwijfeld de snelfunctie van de PS Vita hierin herkennen. Je kan namelijk een soort menutje oproepen overal in het besturingssysteem, om enkele opties snel aan te passen. Denk hierbij aan de helderheid, muziekvolume, microfoon aan/uit en chataudio voor Party prioriteren. Dit laatste zorgt ervoor dat je audio van alle applicaties ‘dimt’ behalve die van Party.

1) Tijdens het gamen druk je ongeveer 5 seconden lang op de PlayStation-button. Deze zit links van je PS Vita onder de linker analoge stick en licht soms op.

2) Voila, onderstaand menu verschijnt en je kunt nu gemakkelijk je helderheid aanpassen en andere opties. Sluiten gebeurd met het kruisje in de rechterbovenhoek.

blank

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

2 reacties

 1. 2259 XP
  iRobbert-'s avatar

  Mooi, weer wat geleerd (Y)!

 2. 644 XP
  YamiHoshi.nl's avatar

  Dit wist ik nog niet, en ik heb gelijk de helderheid maar op z’n max gezet.
  Dit is zelfs sneller dan op de 3DS (eerst Home-knop, dan het zonnetje op de Touch Screen, dan je helderheid aanpassen, dan op A drukken, dan weer Home-knop indrukken om weer terug in het spel te komen).