Forum

Topic: Opinie – Assassin’s Creed is niet meer zoals het was

Anoniem's avatar

Jullie hebben allemaal waarschijnlijk al gehoord van de komst van de nieuwe Assassin’s Creed, namelijk AC IV: Black Flag. Het lijkt erop dat Ubisoft steeds meer een andere richting op gaat met Assassin’s Creed en dat vind ik een beetje jammer. “The Golden Age of the Pirates” is inderdaad een mooie setting, maar neem nou eens bijvoorbeeld de plaats en tijd in Assassin’s Creed I & II. Dat waren beiden geweldige games die de Assassin’s Creed game zo populair maakten zoals ze dat nu zijn.

Dit topic open ik zodat iedereen even zijn mening kan geven over de nieuwe Assassin’s Creed games. Persoonlijk vond ik dus AC I & II de geweldigste delen en vond ik het daarna alleen nog maar bergafwaarts gaan. Om de goede oude tijden even omhoog te halen, hieronder de trailers voor deel 1 en 2.

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

18 reacties

 1. 377 XP
  Valentino1994's avatar

  Ja ik moet toegeven dat ik AC1 & 2 super vond en daarna brotherhood ook nog vet vond, maar met revelations en AC3 begon ik het iets minder te vinden (wel nog vet, maar niet zoals 1 of 2)
  Ik weet niet of ik AC4 meteen haal, miss wacht ik daar een tijdje mee…
  Ik hoop wel dat ze met de komende AC’s nog wel weer eens terug in de tijd gaan ipv vooruit.

 2. 79 XP
  GTA's avatar

  hier ik ben de compleet mee eens!!! de assassin’s creed is niet meer assassin’s creed!! ontwikkelaar kan zeggen ja wel waar maar ik zie gewoon die nieuwe is een piratengame en is onzin!!

  AC1 had het mooiste setting vooral als je bij jeruzalem aankwam met de paard, wauw!!
  http://www.cravingtech.com/blog/wp-content/uploads/2008/04/creed_jerusalem.jpg

  met graphics van nu zou zo een setting nog mooier zijn!!

 3. 2059 XP
  da_teamkilla's avatar

  Ik vond AC1 persoonlijk maar niks. Het was alsmaar hetzelfde, er zat totaal geen variatie in de missies. ‘k Heb hem uiteindelijk wel uit gespeeld, maar erg veel heb ik er niet van genoten.

  Vanaf AC2 daarentegen vind ik dat ze het wat dat betreft steeds beter zijn gaan aanpakken en ik ben blij dat ze hun best doen innovatie en variatie te tonen, ipv elk jaar dezelfde game af te leveren zoals bij CoD gebeurt. De piraten setting is weer iets fris/nieuws voor de franchise en ik ben dan ook blij dat ze hiervoor gekozen hebben.

 4. 904 XP
  CrazyFunkyStyle's avatar

  AC1 vond ik niks, 2 vond ik geweldig en 3 al helemaal.

 5. 307 XP
  LanceVance's avatar

  Assassin’s Creed 1 was inderdaad een beetje minder als je kijkt naar de variatie in de missies, maar het was toch nog steeds het eerste deel die ons kennis liet maken met de “Assassins”. Ik bedoel, toen het spel uitkwam was het compleet uniek in zijn soort. Het gaat mij vooral om de plaats en tijd waarin de game zich afspeelde. Met Assassin’s Creed II idem dito, maar hier werd alles inderdaad een stuk beter aangepakt.

 6. 787 XP
  I_Eat_Noobsz's avatar

  AC 1 – Wel gehad, maar niet gespeeld. (Game sprak me niet aan)
  AC 2 – Wel gehad, maar deels uitgespeeld. (Vond het niet echt mijn ding en het was vooral in de tijd dat ik COD verslaafd was:P)
  AC: Brotherhood – Geweldig! Genoten als een malle!
  AC: Revelations – Geweldig! De beste van allemaal.
  AC 3 – In bezit, maar ik heb echt geen idee hoezo, maar het spreekt me gewoon niet aan. Geen zin in o.i.d.:P Vind de setting niet zo leuk, Rome en Istanbul zijn perfecte steden maar dat met schepen is denk ik niks voor mij. Misschien dat ik even een uurtje moet spelen dat het dan weer leuk word, maarja vooralsnog is het een game die me broertje wel leuk vind.

 7. 904 XP
  CrazyFunkyStyle's avatar

  Ik vond AC3 en een geweldige setting hebben hoor. En het verhaal vond ik ook echt mega goed.. zoals alle delen dat hebben.

 8. 1058 XP
  Vloetje's avatar

  Heb alle AC-delen in m’n bezit, maar de ervaringen waren wisselend inderdaad.

  AC1 – Niet doorheen te komen; het begin was nog wel aardig, verrast door setting, sfeer en gedeeltelijk toch ook de gameplay (het paardrijden, het klimmen en klauteren, de viewpoints en het duiken in hooibergen van onmogelijke hoogtes) was het allemaal best te pruimen, maar na een paar uur ben ik gestopt met AC1 om er nooit meer aan te beginnen…

  AC2 – Eigenlijk zonder écht vertrouwen in het spel, en met eigenlijk weinig voorkennis (want AC1 had me niet kunnen overtuigen), toch gekocht tijdens een vakantie in (ik dacht) Valencia voor een prikkie. Als toch wel redelijke italofiel werd ik helemaal opgezogen door AC2. Geweldig om in het oude Florence, Venetië en niet te vergeten San Gimignano in Toscane rond te lopen, plaatsen die ik ook in het echt heb bezocht. Aan AC2 heb ik nog altijd de beste herinneringen. En dan die tombes, heerlijk.
  En één van m’n platinums. FUCK DE VEERTJES!! 😉

  AC: Brotherhood – Na zo genoten te hebben van AC2, kon ik niet wachten op AC: Brotherhood, met mijn favoriete stad of all time Rome als setting. En Brotherhood beviel me ook zeker, met toevoegingen als de Towers, en een gigantisch Rome om in rond te dwalen, met Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, enz, enz, en o.a de Lairs of Romulus.

  AC:Revelations – Absoluut een goede game, maar deed in mijn ogen niet zo heel veel anders dan Brotherhood, en omdat ik eigenlijk té snel na Brotherhood aan deze begon, pakte het mij minder en voelde het een beetje te repetitief aan. Constantinopel zag er natuurlijk wél weer geweldig uit en zo, maar deze AC heb ik om het zo te zeggen maar ‘snel even uitgespeeld’ om er vanaf te zijn. En da’s natuurlijk niet de bedoeling.

  AC3 – Mijn uitleg bij AC:Revelations is precies de reden dat ik AC3 nog in folie in de kast heb liggen (en de rest van de stack of shame die nog ligt te wachten heeft er ook wel wat mee te maken natuurlijk 🙂 ). Dit lijkt me zo’n geweldig spel, dat ik niet de fout wil maken om hier niet van te genieten. Dus AC3 moet nog even wachten.

  AC4 – “Ja echt, nu al weer?”, is de overheersende gedachte bij mij. Maar ach, we zien het allemaal wel! Zal ‘m sowieso niet meer voor de PS3 halen, maar vast wel ooit voor de PS4!

 9. 2457 XP
  peyj's avatar

  Nu moet ik zeggen dat ik niet helemaal kan meepraten over de laatste delen. Maar de eerste twee delen zeker wel!

  AC was net een weekje of twee uit toen ik een nieuwe pc kocht. Speciaal laten maken voor gamen, natuurlijk moest hier een nieuw spel bij. Liep door de lokale music store en zag AC. Ik keek niet eens naar andere spellen en liep tevreden met AC in plastic tasje de winkel uit. Direct thuis installeren, vanaf moment 1 vond ik het geweldig! Hoofdzakelijk omdat mijn oude pc alleen oude spellen ondersteunde en de PS2 ook niet in staat was goede graphics weer te geven. Ik vond het spel geweldig! Nadeel was dat het wel wat eentonig werd op het einde, maar zelfs dat vond ik geen ramp.

  ACII had ik direct gepre-orderd toen ik mn PS3 net binnen had. Dit maal met figure erbij. Ik vond ACII nog geweldiger. Het was hetzelfde grotendeels als AC maar verbeterd en minder verveling. Hoewel ik de stijl van het eerste deel persoonlijk mooier vond.

  Daarna heb ik het niet meer gespeeld, omdat ik bang was dat het AC gevoel te verliezen bij de andere delen. En dat het een uitgemolken francise zou worden zoals bij andere titels. Wie weet, dat ik ooit die andere delen nog ga spelen..

 10. 904 XP
  CrazyFunkyStyle's avatar

  Ik zou Brotherhood en Revelations wel nog spelen, want het verhaal loopt mooi door.

  En AC hebben ze zeker niet zo uitgemolken als bijvoorbeeld COD. In tegen deels zelfs, kijk hoe ze vooruit zijn gegaan met AC3.

 11. 1384 XP
  Bappie-NL's avatar

  Deel I vond ik helemaal geweldig, ik heb nooit het gevoel gehad dat de game saai en herhalend was. Nou heb ik de game ook niet in 1 keer achter elkaar uitgespeeld, maar ook andere games tussendoor gespeeld.

  Deel II vond ik ook nog steeds helemaal geweldig. Ik heb heel veel plezier beleefd aan het spelen van het spel.

  Daarna volgende Brotherhood, ook deze vond ik nog altijd leuk om te spelen maar mijn enthousiastme werd al minder, niet veel maar toch…

  Vervolgens ben ik ook begonnen aan Revelations, maar deze heb ik nog altijd niet uitgespeeld. Nu heb ik wel het gevoel van steeds het zelfde en de toevoeging van vuurwapens is zeker niet mijn keuze.

  AC III heb ik niet en ik denk ook niet dat deze in mijn collectie komt. AC is een weg in geslagen die mijn niet meer zo ligt als bij de eerste 2 delen.

  Nu is er héééééééél veel nieuws over het 4de deel, maar over die aanschaf denk ik niet eens aan… Niet mijn ding meer. Komt ook door het feit dat ik een steeds grotere RPG ben geworden denk ik… 😉

 12. 846 XP
  Thijs's avatar

  Ik heb 1 wel, drie keer zelfs 😛 Maar nooit echt gespeeld. 2 vind ik de beste, brotherhood is ook echt gaaf maar revelations is echt minder. 3 is wel een goede game, alleen ik vind Ezio gewoon veel beter dan Connor

 13. 307 XP
  LanceVance's avatar

  Ezio ftw

 14. 2059 XP
  da_teamkilla's avatar

  Assassin’s Creed 1 was inderdaad een beetje minder als je kijkt naar de variatie in de missies, maar het was toch nog steeds het eerste deel die ons kennis liet maken met de “Assassins”. Ik bedoel, toen het spel uitkwam was het compleet uniek in zijn soort. Het gaat mij vooral om de plaats en tijd waarin de game zich afspeelde. Met Assassin’s Creed II idem dito, maar hier werd alles inderdaad een stuk beter aangepakt.

  Daar kan ik me wel in vinden 😉

 15. 787 XP
  I_Eat_Noobsz's avatar

  Ik zou Brotherhood en Revelations wel nog spelen, want het verhaal loopt mooi door.

  En AC hebben ze zeker niet zo uitgemolken als bijvoorbeeld COD. In tegen deels zelfs, kijk hoe ze vooruit zijn gegaan met AC3.

  Hier ben ik het zeer zeker mee eens. Ik zie eerlijk gezegd alleen maar vooruitgang en dat is de reden waardoor het voor mij niet als een uit gemelkte serie aanvoelt. Alleen vind ik het nog steeds jammer dat ze de settings hebben veranderd. Ik had liever gezien dat ze onder een ander naam verder gingen.

 16. 307 XP
  LanceVance's avatar

  Hier ben ik het zeer zeker mee eens. Ik zie eerlijk gezegd alleen maar vooruitgang en dat is de reden waardoor het voor mij niet als een uit gemelkte serie aanvoelt. Alleen vind ik het nog steeds jammer dat ze de settings hebben veranderd. Ik had liever gezien dat ze onder een ander naam verder gingen.

  Vooruitgang is zeker, vooral qua gameplay en graphics en dat is niet waar de Assassin’s Creed games eerst om draaiden. Het ging eerst vooral om het verhaal en de setting en bij Assassin’s Creed 3 vind ik dat ze zich een beetje te weinig in hebben gezet voor het verhaal en te veel voor graphics en gameplay.

  Assassin’s Creed 1 & 2 met volle enthousiasme achter elkaar uitgespeeld, Brotherhood ook nog wel, maar voor het stukje verhaallijn van Revelations heb ik gewoon een aantal websites doorgelezen.

 17. 307 XP
  LanceVance's avatar

  Bump, jullie kunnen allemaal even je hart luchten hier 😛

 18. Redacteur - 777 XP
  taart0001's avatar

  Ik zal het sterker vertellen: waarom heeft tot nu elk deel uit de Assasins Creed reeks zo’n beroerd einde!
  Ongeloofelijk, wat een ramp!
  Dat slappe gepraat over die goden en die stomme voice-overs die het hebben over dat de wereld vergaat! ( even kort door de bocht )
  Ik snap er elke keer maar weer echt niks van.
  Dat hele geneuzel met die goden hadden ze echt moeten weg laten.
  Hou het gewoon over zichtelijk voor ons gamers.
  Daarbij: die submissies zijn nog steeds veel te representatief.
  Op een gegeven moment ben ik bij Assasins Crees 3 gewoon naar het einde gerend.
  Kortom een goed einde, ” gewoon de voeten letterlijk op de grond houden ” en minder representatieve submissies die tegelijkertijd meer uitdaging bieden!