Forum

Topic: Enid Blyton

Anoniem's avatar

Engels schrijver Enid Blyton is een van de meest populaire auteurs in de wereld. Meer dan 400 miljoen exemplaren van haar kinderen boeken hebben verkocht wereldwijd en Britse kinderen generaties zijn opgegroeid verslaafd aan haar verhalen van avontuur en magie.
Maar niet iedereen houdt van Enid Blyton.
Sommige mensen zijn bezwaar tegen plannen om opgemaakt een plaquette waar haar huis stond in de stad van Beaconsfield, als onderdeel van een festival ter ere van haar leven en werk. Ze klagen dat haar boeken racistische, seksistische en snobistisch zijn.
Een van de problemen is dat Blyton schreef tussen de jaren 1920 en 1960. Sinds die tijd Britse samenleving is veranderd enorm, met name met betrekking tot hoe we moeten spreken over ras, geslacht, klasse en hoe kinderen opvoeden.
Veel van haar verhalen zijn enthousiast over lijfstraffen, zoals smakkend, dat nu verkeerd wordt beschouwd door velen in het Verenigd Koninkrijk. Meisjes hebben ook de neiging om te spelen een zeer passieve rol in haar populaire detective serie, zoals de beroemde vijf en vijf zoeken-Outers.
Werkende klasse tekens niet hetzij goed doen. Ze zijn vaak bespot om de manier waarop zij spreken of afgeschilderd als gebrek aan intelligentie en sociale genaden.
Blyton is ook berucht om haar houding om te racen. De kwaden zijn vaak buitenlandse of zigeuners en ze schreef over speelgoed genaamd golliwogs. Golliwogs zijn karikaturale beelden van de zwarte bevolking, die nog steeds Nike Air max 1 gezien in de winkels vandaag. Maar veel bedrijven nu weigeren om te verkopen van golliwogs omdat ze zijn vonden als racistisch.
Generaties kinderen zijn bereid om te kijken uit op de straffen en vooroordelen en gretig heb gelezen haar 5000 korte verhalen en 150 romans geweest. Kinderboeken schrijver Michael Rosen zegt dat dit is omdat ze wist wat kinderen wilde in een verhaal.
Volwassenen zijn meestal afwezig in Blyton boeken, waardoor Goedkope Nike Air Max te krachtig: reizen en koken voor zichzelf, magische land bezoeken of oplossen van mysteries. Maar in het moderne Britse leven, kinderen zijn meer dan ooit wordt voortdurend gevolgd en gecontroleerd, als mensen zich meer bewust van de veiligheid.
Blyton van boeken zijn nu gepubliceerd met wijzigingen, zodat meer aanvaardbaar voor moderne gevoeligheden, en verkoop toe. Nike Air Max 90 de kritiek zijn Enid Blyton verhalen evenzeer een onderdeel van de kindertijd voor deze generatie van Britse kinderen, zoals ze voor hun ouders en grootouders waren.

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

1 reactie

  1. 1439 XP
    VinnieWalker's avatar

    Klinkt als een vette game, kan niet wachten!