Forum

Topic: PS3 Controller op PC via BLUETOOTH!

Anoniem's avatar

Tutorial: Ps3 Controller op PC via Bluetooth

Video komt nog… voor degene die niet kunnen wachten en de gok willen wagen zonders screenshots of een video is deze tutorial er alvast!

ZORG DAT DE PS3 UITSTAAT VANAF HET BEGIN VAN DEZE TUT (HELEMAAL UIT, DUS MET DE SCHAKELAAR AAN DE ACHTERKANT!)

Stap 1 (Downloaden van bestanden en uitpakken):

Ga naar *knip* en download dat bestand naar bijv. je desktop.
Wanneer het downloaden klaar is moet je het Rar bestand uitpakken, dit kan met bijvoorbeeld Winrar (www.winrar.nl) (rechtermuisknop bestanden uitpakken in Ps3 Controller).
Wanneer de bestanden zijn uitgepakt, open je de map en pak je PPjoySetup.rar en xpadder.rar uit.
Xpadder kan behoorlijk lang duren om uit te pakken dus ondertussen gaan we alvast wat anders doen.

Stap 2 (optioneel):

Het kan soms gebeuren dat door het installeren van libusb (wat we zo gaan doen) de usb poorten blokkeren. Wanneer je een USB muis en toetsenbord gebruikt betekent dit dus dat je hele computer onbedienbaar wordt. Dit wordt verholpen door Libusb weer te verwijderen. Om dit te kunnen doen wanneer de usb poorten geblokkeerd zijn heb je ene PS/2 muis/toetsenbord nodig of een touchpad op een laptop.
Wanneer je dit allebei niet hebt is het verstandig om eerst TightVNC te installeren. Met dit programma kan je vanaf een andere computer binnen jouw netwerk de pc bedienen en de desktop zien. Om dit te installeren dubbelklik je op tightvnc-1.3.9-setup.exe.
Volg de stappen en wanneer het geïnstalleerd is vind je het terug in Start-TightVNC. Open hier TightVNC Server. Dan krijg je een scherm te zien met instellingen. Stel hier een wachtwoord in en stel rechts i.p.v.’ Auto’ ‘ports’ in en vul bij het linker vakje 5900 in en bij de rechter 5901. Druk op apply en dan OK. Dan zie je als het goed is rechtsonderin op de taakbalk een V. Nu kan je wat er ook gebeurt bij je computer vanaf een andere!

Stap 3 (installeren van verschillende onderdelen):

Je begint met het installeren van libusb, daarvoor open je het volgende bestand: libusb-win32-filter-bin-0.1.10.1.exe. Je volgt de stappen van de installatie en op het einde blijft waarschijnlijk (als je een usb muis gebruikt) de muis even hangen. Zodra de muis weer reageert vink je het selectiehokje uit en klik je op Finish of OK. Dan ga je verder door PPjoy te installeren.
Hiervoor moet je in de eerste stap PPjoySetup.rar uitgepakt hebben. In de map van PPjoy vind je een setup.exe bestand.. voer deze uit. Negeer eventuele foutmelding en als er gevraagd wordt om door te gaan met installeren van stuurprogramma’s of niet.. klik dan op doorgaan of installeren.
Nu moet je de bluetooth dongle, of ingebouwde bluetooth met de juiste drivers installeren.

Ingebouwde bluetooth:

Ga naar Start–>Rechtermuisknop Computer–>Beheren–>Apparaatbeheer. Hier zie je als het goed is een bluetooth tekentje tussen. Klik op het plusje en klik met de rechtermuisknop op Generic Bluetooth Adapter (of iets dergelijks). Klik op stuurprogramma’s bijwerken en dan op ‘Op mijn computer naar stuurprogramma’s zoeken’ Dan op ‘Ik wil kiezen uit een lijst….’ Dan op bladeren.. vervolgens weer op bladeren klikken. Dan ga je naar de map waar je de bestanden hebt uitgepakt.. (in het geval van de video BureaubladPs3 controller) daar ga je naar de map BtSix 1.5c… dan naar de map ‘Drivers XP 32 Bit’ dan zie je als het goed is in het schermpje fbtusb.inf staan. Selecteer deze en klik op ‘openen’ vervolgens op OK en dan op ‘Volgende’. Laat de computer deze stuurprogramma’s installeren en klik wanneer nodig op Toch installeren.

Bluetooth dongle:

Wanneer je de bluetooth dongle erin steekt is de kans groot dat de computer zelf de stuurprogramma’s installeert, als dit het geval is voor dan de stappen voor ‘Ingebouwde bluetooth’ uit. Wanneer de computer geen stuurprogramma’s kan vinden zal hij je vragen wat je wil doen.. zorg dat je ze zelf kan installeren en doe voor de rest hetzelfde als hierboven.
Laat nu de bluetooth dongle tot het einde erin zitten.

Stap 4 (aanmaken ppjoy controller):

Open PPjoy en klik op New, voeg hier een virtual controller toe. De instellingen zijn niet belangrijk gewoon op Add of OK klikken. Ga dan naar Configuratiescherm.. Spelbesturingen. Hier zie je als het goed is PPjoy virtual joystick 1 staan.

Stap 5 (Ps3 controller via USB laten werken):

Nu gaan we de Ps3 controller eerst via USB laten werken. Hiervoor dubbelklik je op het bestand ps3sixaxis_en.exe (Je ziet een dos-prompt voorbij flitsen en verder niets). Sluit dan de PS3-controller aan en laat de computer hem herkennen als USB-Hid of iets dergelijks. Vervolgens ga je naar Configurtiescherm–>Spelbesturingen.
Hier zie je als het goed is al PS3-Controller staan. Klik op eigenschappen. Als het goed is gebeurt er nog niets als je de knoppen indrukt. Klik nu op de PS toets (de middelste) op de controller. Gebeurt er nu nog niets dubbelklik dan nog een keer op ps3sixaxis_en.exe en druk dan weer op de PS-toets. Nu zou de controller het moeten doen zou je de balkjes zien moeten bewegen als je de joysticks beweegt.

Als deze stap is gelukt, laat dan nog even het schermpje met de eigenschappen open staan. Als de bluetooth dongle er nog in zit en de PS3 controller nog steeds werkend is aangesloten en bij spelbesturingen ook nog steeds PPjoy Virtual controller ertussen staat…Ga dan verder naar stap 6.

Stap 6 (draadloos maken van controller):

Hier gaat het gebeuren! Ga nu naar de Ps3 controller map.. .en open de map BtSix 1.5c. Open het bestand BtSix.exe. Wanneer dit programma opent betekend het dat het dat de bluetooth dongle in ieder geval nog werkt.
Kijk nu rechts in het programma naar HCI en LMP, deze moeten beide hoger zijn dan 3.0 anders werkt het sowieso niet! Is dit niet het geval dan kan je altijd deze bluetooth dongle aanschaffen (zelf ook gedaan en is echt aangekomen voor die prijs, duurde overigens wel 3 weken) http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260301185245.
Wanneer de HCI en LMP versie wel goed zijn… check je nu voor de laatste keer of de controller het nog steeds doet via USB (NOG STEEDS NIET LOSKOPPELEN DUS!) ga dus nog 1 keer naar eigenschappen (misschien staat dat schermpje nog open) en controller of de metertjes inderdaad nog uitslaan wanneer jij knoppen indrukt op de joysticks beweegt.

Als dit niet het geval is ga dan een paar stappen terug en sluit BtSix af.
Als dit wel het geval is dan klik je nu op ‘Address’ in BtSix.. nu zie je als het goed is een schermpje met wat informatie.. klik op OK en blijf op OK klikken totdat je geen schermpjes meer krijgt. Nu koppel je de controller van de USB kabel los en als het goed is beginnen de lampjes dan te knipperen. En dan zou op een gegeven moment alleen het lampje bij 1 moeten blijven branden. Kijk nu in BtSIx of er bovenaan staat Sixaxis connected. Is dit het geval dan zie je de twee balken in BtSix reageren op de motion sensors in de Sixaxis.

Wanneer er wel staat Sixaxis connected maar je ziet niets bewegen dan heb je een Bluetooth dongle die niet ondersteund wordt. Wanneer er helemaal niets gebeurd klik dan op de PS toets op de controller. Gebeurt er nu nog niets dan kan je proberen de tut opnieuw te doen. Werkt het dan weer niet, dan werkt waarschijnlijk jou Bluetooth dongle niet met het programma!
Gefeliciteerd het moeilijkste deel is achter de rug!

Stap 7 (Xpadder):

Het handigste is om elke knop van de controller aan een knop op het toetsenbord te linken, zo kan je het in elk spel gebruiken. Ook is het het handigst om de X knop met Enter te linken zodat je ook in spellen in de menu’s je weg kan vinden.

Deze instellingen heb ik al allemaal gemaakt en in Xpadder ingesteld. Open nu de map ‘Xpadder’ en open het bestand Xpadder.exe. Als het goed is laadt hij nu automatisch de door mij reeds aangemaakte configuratie. Klik maar eens op een knop op de PS3-controller. Als het goed is licht deze dan groen op in Xpadder.
Ook is waarschijnlijk nu de rechter joystick je muis.

Je kan al deze instellingen naar eigen wil aanpassen of een nieuwe configuratie maken. Met deze configuratie speel ik in ieder geval Far Cry 2. (In het spel zelf bij controls nog wel alles toewijzen!)
Wanneer je van BtSix een snelkoppeling maakt en deze in de map Opstarten plaats, zal Btsix elke keer met Windows worden opgestart. In Xpadder is dit gewoon in te stellen. Wanneer je in BtSix op disconnect drukt zal de controller uitgaan. Druk nu op de PS toets om hem weer te verbinden.

Veel plezier en ik hoop dat deze tutorial je heeft geholpen!:D

Gemaakt door Fabian.

Credits aan 89Ron op PS2dev forum voor het ontwikkelen van BTsix!:D

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

1 reactie

  1. 1386 XP
    Redd's avatar

    Heb je een PM gestuurd.

    Deze guide komt ASAP online.