Forum

Topic: Werkstraf geëist tegen hacker gamestudio’s

Anoniem's avatar

Een hacker heeft dinsdag een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf tegen zich horen eisen. Hij wordt beschuldigd van online inbraken bij twee gamestudio’s en bemachtigde onder meer een vroege versie van Quake Wars.

De 21-jarige Maastrichtenaar werd medio vorig jaar gearresteerd omdat hij in 2006 via internet zou hebben ingebroken bij de gameontwikkelaars Activision en Valve. Bij eerstgenoemde werd een developmentversie van Enemy Territory: Quake Wars buitgemaakt, wat aan het licht kwam toen er plaatjes van de game op internet verschenen. Activision wist via een privédetective contact met de jongeman te leggen en speelde zijn gegevens door aan de politie. Bij Valve werden klant- en creditcardgegevens gestolen en hiermee zou de verdachte het bedrijf hebben gechanteerd. Naar verluidt was het hem niet om geld, maar om merchandise en gadgets te doen.

Tijdens de zitting bij de Rotterdamse rechtbank noemde de officier van justitie de daden van de hacker een ernstige inbreuk op de rechten van derden. Ze stelt dat de schade dankzij het optreden van de autoriteiten beperkt is gebleven. Activision zegt dat het illegaal uitbrengen van zijn game een schadepost van 40 miljoen dollar schade had kunnen opleveren, wat overigens ten tijde van de arrestatie van de Maastrichtenaar nog op 25 miljoen werd geschat. De man wordt verder nog verdacht van het stelen van creditcardgegevens van een Brits bedrijf, waarmee hij displays, notebooks en muziekspelers zou hebben besteld. Tegen de verdachte is naast de werkstraf een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar geëist. De rechtbank doet op 24 maart uitspraak.

Bron: tweakers

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

2 reacties

 1. 1268 XP
  luctheman's avatar

  Wat moet je nou met zo iemand?
  Zo iemand kan je toch niet veranderen?
  Je kan hem moeilijk een schadeclaim sturen van 25mxD

 2. 6677 XP
  Myx's avatar

  Beetje domme actie van hem :wacko2: