Forum

Topic: [Advies nodig] Tritton Katana 7.1 [headset]

Anoniem's avatar

Beste PSX-Sensers,

Het is al weet eeuwen geleden dat ik van mij heb laten horen hier op het forum en bij deze groet ik u allen!

Terug on toppic zit ik dus in dilemmala om de Tritton Katana 7.1 true surround aan te schaffen. Omdat na research schijnt te blijken dat andere headsets op de ps4 helemaal geen 7.1 ondersteunen, en deze wel omdat het geluid via een HDMI kabel geregeld wordt.

Dit doet mij dus afvragen, is deze headset dan “the best you can get?”.

Ik hoor graag van u!!

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

19 reacties

 1. 88 XP
  Skystalker512's avatar

  Hoi.
  De Katana 7.1 verbind je op de PS4 d.m.v. de optische kabel die erbij zit. Hierdoor kan de headset wel 5.1 produceren. Geen 7.1, maar met 5.1 en zelfs stereogeluid kan je nog steeds heel goed inschatten waar je tegenstanders. (Dit is echter mijn ervaring, anderen denken hier misschien anders over).
  Ik zal zelf nog even aan coolblue vragen of zij hier iets meer antwoorden op kunnen geven. Zodra ik respons heb, zal ik het hieronder zetten. Ik hoop dat ik hierbij een beetje kan helpen

 2. 88 XP
  Skystalker512's avatar

  Daar ben ik weer, mèt antwoord van mijn goede vrienden bij Coolblue. In mijn vraag had ik even naar jou gerefereerd als ‘mijn vriend’. Ik hoop dat dit geen probleem is.
  Dit is wat ze terugstuurden:
  ‘Hoi Dennis, tof dat jouw vriend van plan is om de Tritton aan te schaffen. Het beste is inderdaad om ‘m aan te sluiten via de optische kabel. Dit geeft ook het meest zuivere geluid, wat mooi meegenomen is. Heb ik je zo gerust kunnen stellen? Groetjes en een glimlach, Tatum van Coolblue’

 3. 2234 XP
  mausi-gangsta's avatar

  @Skystalker512:

  Dus hij zend geen 7.1 true surround?

 4. 2234 XP
  mausi-gangsta's avatar

  @Skystalker512: bedankt voor je moeite maat!

 5. 88 XP
  Skystalker512's avatar

  @mausi-gangsta:
  Nee, alleen 5.1. Maar dit is echter het enige soort surround sound dat de PS4 ondersteunt. Ik heb ook een headset die 5.1 op ps4 heeft dmv optische kabel en ik kan prima mijn enemies horen in COD.
  Hopen dat de PS5 wel 7.1 gaat ondersteunen

 6. 2234 XP
  mausi-gangsta's avatar

  @Skystalker512:
  Oke dan! Had dit al gelezen betreft de 7.1, maar men deed beweren dat de katana de enigste was die dit wel kon ondersteunen i.v.m de channelinh via de HDMI.

  Maar goed, raad jij me dan de Katana wel aan om te nemen? Of zou je een andere headset adviseren?

 7. 88 XP
  Skystalker512's avatar

  @mausi-gangsta:
  Ik zou voor die prijs een andere headset kiezen. De Turtle Beach Stealth 700 gebruik ik zelf op dit moment. Heeft zelfde prijs, is draadloos, gebruikt surround sound dmv optische kabel op ps4. En met de 700 kun je via de app het geluid aanpassen tijdens het gamen, wat ik zelf ontzettend handig vind.
  Op dit moment is de 700 de enige headset die 5.1 surround sound ondersteunt via optische kabel met een prijs van 130 euro.
  Als je het geld ervoor hebt, kan je misschien proberen om de Astro A40 TR te krijgen.

 8. 1786 XP
  Scrappy-_-coco0's avatar

  Bouwkwaliteit van Tritton headsets is niet echt goed. Zou een andere zoeken, zeker voor die prijs. Heb zelf goede ervaringen met Turtle Beach. Stealth 700/800 die sky noemt schijnen voor die prijs erg goed te zijn.

 9. 88 XP
  Skystalker512's avatar

  @Scrappy-_-coco0:
  Ik vind hem zelf heel goed.
  Geluid is uitstekend. Comfort is goed genoeg. Bouw kwaliteit: mwoah. Turtle Beach moet zich meer focussen op comfort en bouwkwaliteit, sinds de meeste van hun producten niet al te stevig aanvoelen

 10. 1786 XP
  Scrappy-_-coco0's avatar

  @Skystalker512: Plastic voelt inderdaad niet zo stevig als bijvoorbeeld astro ja. Had de stealth 700 maar weer teruggebracht omdat ik m gewoon niet fijn vond zitten. 3 headsets geprobeerd en nu zit ik gewoon nog steeds op mn oude turtle beaches van 7 jaar oud.

 11. 2234 XP
  mausi-gangsta's avatar

  @Scrappy-_-coco0: @Skystalker512:

  Ben de stealth 700 aan het overwegen.. jeetje wat is het lastig zeg. Elke review op internet deelt een andere mening. En men spreekt elkaar allemaal tegen! Haha.

 12. 2234 XP
  mausi-gangsta's avatar

  Ps, iemand ervaring met corsair headsets?

 13. 88 XP
  Skystalker512's avatar

  @mausi-gangsta:
  Een beetje, hoezo?

 14. 88 XP
  Skystalker512's avatar

  @mausi-gangsta:
  Ps: ik zou als ik jou was even een nieuw topic aanmaken, zodat je de meeste hulp kan krijgen

 15. 2234 XP
  mausi-gangsta's avatar

  @Skystalker512: denk dat het toch de turtlebeach gaat worden gozer. Maakt ook al zolang ik me kan herinneren headsets voor competitief gamen

 16. 88 XP
  Skystalker512's avatar

  @mausi-gangsta:
  Geloof mij maar: mensen zeggen er misschien slechte dingen over, maar die hebben waarschijnlijk gewoon een defecte. Mijne deed het gewoon perfect en nu nog steeds. Ontzettend blij mee. Had eerst een probleem met mijn microfoon, maar dat kwam omdat ik de transmitter in een usb hub had gestopt en niet rechtstreeks in de ps4 (misschien handig om te weten voor jou). Je zal er geen spijt van krijgen als alles goed verloopt met de headset. Vergeet niet om eerst de firmware te updaten van de headset. Tutorial hiervan: https://www.youtube.com/watch?v=xWEfLocYl-k&t=3s

 17. 2234 XP
  mausi-gangsta's avatar

  @Skystalker512:
  Heb erg veel plezier van mijn stealth 700! Bedankt nog!

 18. 88 XP
  Skystalker512's avatar

  @mausi-gangsta:
  Graag gedaan, hoor!

 19. 2234 XP
  mausi-gangsta's avatar

  Toppic kan gesloten worden door een admin.