Forum

Topic: Final Fantasy XV

Anoniem's avatar

Volgende week 29 november komt eindelijk Deel 15 uit! Inmiddels zijn er al verschillende berichten dat mensen de game al in hun bezit hebben. Graag jullie reacties en of jullie de game al binnen hebben en wat jullie ervan vinden.

Zelf de game bij 12game beste met guide erbij. Aardige deal. Nu hopen dat het optijd binnenkomt! En dan nog die 7 gig day one patchwork en dan beginnen!

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

38 reacties

 1. 468 XP
  Therockbrothers's avatar

  Ik ga geen gelekte filmpjes of zo kijken, ik wil helemaal fresh in de game gaan.

 2. 286 XP
  Ryko's avatar

  Er zijn natuurlijk al veel filmpjes online gekomen van FFXV en heel veel demo’s. Beetje apart dat hij NU ineens bang is dat er spoilers ontstaan..

 3. 351 XP
  Raigara's avatar

  Kan niet wachten tot volgende week! Kan mooi tijdens het installeren en patchen Kingsglaive kijken die bij de Deluxe edition mee komt 😀

 4. 588 XP
  Zuko's avatar

  @Raigara: Als je nog tijd over heb, vergeet niet de anime episodes te kijken, ze geven veel informatie over Noctis zijn vrienden groep.

 5. 351 XP
  Raigara's avatar

  @Zuko: Die had ik allemaal al gezien dus wordt waarschijnlijk gewoon Progress Bar kijken als de install/patching nog niet klaar is 😛

 6. 286 XP
  Ryko's avatar

  Hoe is die film eigenlijk? Is het de moeite waard? Zag dat de film te huur is op verschillende on demand kanalen voor 4,99 maar als de film goed is koop ik hem liever voor 14,95…

 7. 6351 XP
  7th-son's avatar

  Eindelijk is het zover! Na circa 10 jaar komt hij er eindelijk aan. Oh wat heb ik zitten wachten op die game, en ben veel te hype haha.
  Gelukkig is meerendeel van de footage die ze officieel hebben laten zien van het begin zover ik weet. Dat scheelt een hoop! Net als de judgment demo.
  Gelukkig nog geen streams zitten kijken van mensen die de game al hebben.

  @Ryko: zeker de moeite, vooral als je de game gaat spelen! Is net ff een stukje aanknopent verhaal voor de game.
  Ik ga die zeker nog een keer kijken tijdens de download van de patch, heb ook de deluxe edition besteld.

 8. 286 XP
  Ryko's avatar

  @7th-son: Is het verhaal van de film voordat de game begint of tijdens?

  Ik ben heel benieuwd naar de summons in de game. Is altijd 1 van mijn favo dingen geweest. Hebben er nu 3 gezien. Titan, die oude tovenaar, en Shiva als kleine elfjes.

 9. 6351 XP
  7th-son's avatar

  @Ryko: voor de film! Zie het als toevoeging tot het komplete spel

 10. 568 XP
  TheKid's avatar

  Fucking veel zin in.

 11. 286 XP
  Ryko's avatar

  Gisterenavond die film binnen gekregen! Onwijs vet. Moet hem wel twee keer zie om het goed te begrijpen.

 12. 286 XP
  Ryko's avatar

  Als we de game eerder willen ontvangen moet hij vandaag verzonden worden… Al iets bekend of de winkels de game al binnen hebben?

 13. 6351 XP
  7th-son's avatar

  @Ryko: hij ligt al bij de intertoys in de winkels

 14. 286 XP
  Ryko's avatar

  @7th-son: neeh joh! Holy moly! Krijg net een mailtje dat hij maandag wordt verzonden zodat ik hem dinsdag kan verwachten…

 15. 6351 XP
  7th-son's avatar

  @Ryko: heb het uit goede bron hehe.
  Ik heb morgen mijn deluxe edition 🙂

 16. 286 XP
  Ryko's avatar

  Ben heel benieuwd naar de eerste reacties!

 17. 568 XP
  TheKid's avatar

  @Ryko: Kreeg net een berichtje van GM dat ik ‘m kan komen ophalen, helaas pas in de avond tijd om te spelen, zal zeker laten weten wat mijn eerste impressies waren!
  Eigenlijk was ik van plan om dit weekend dus die film te kijken alvorens dinsdag aan de game te beginnen, nu ben ik toch wel heel erg geneigd om gewoon meteen te gaan spelen vanavond :p

 18. 286 XP
  Ryko's avatar

  Inmiddels 4 uur in de game zitten en echt fantastisch! Mail story moet nog op gang komen maar het is heel vet hoe in het begin de film verwerkt zit.

 19. 1285 XP
  Shavir's avatar

  Waaaaauw! Wat een game op de pro! In love. Heb Dishonored 2 en No mans’s Sky ingeruild voor een game van 17 euro. Ik had ook nog een bon van 15 euro dus heb maar vijf Euro moeten opleggen. Echt: Wauw! Alles, wereld, vechtsysteem, graphics… Een technisch meesterwerk!

 20. 1285 XP
  Shavir's avatar

  Heerlijk vechtsysteem.

 21. 286 XP
  Ryko's avatar

  Iemand al een summon gevonden? Zit in chapter 3 maar nog niets… Alleen een flash over de titan..

 22. 6351 XP
  7th-son's avatar

  @Shavir: En dan speel je nog geeneens in 4K resolutie (die High mode in het options menu kun je namelijk ook selecteren op een 1080p TV, en Lite mode word nog geupgrade naar 60fps in December!)

  @Ryko: Ik ook nog niet, rustig aan, komt vanzelf.
  Al kan ik zelf ook niet wachten tot ik de summons heb!
  Wel net de Armiger mogen ontvangen, ik zit ook in chapter 3 volgens mij. Aangezien ik die flashes ook zie.

  Is er een manier om spoilers te “verstoppen” in dit forum? geen idee namelijk

 23. 286 XP
  Ryko's avatar

  Heb bij de game een collector edition guide gekocht en daar heb ik wat dingen in opgezocht. Kon het niet laten.. Ik was namelijk in de zelfde missie als de demo duscae dat stuk met de Behemoth. Daar werd toen een summon op geroepen. Nu kon ik dit niet in de game. Dus moest kijken of ik iets gemist heb. Maar dat was niet het geval.

 24. 1285 XP
  Shavir's avatar

  @7th-son: Ik speel toch in 4K met 30 gps en HDR hoor. (High mode) Anders zou ik niet zeggen hoe bizar goed de game er uit ziet.

 25. 286 XP
  Ryko's avatar

  @Shavir: ik speel het op de oude Ps4 en ziet er prachtig uit. Tv is 4K en doet denk wel zijn best om het te upscale. Ook HDR aan staan. Ziet er gewoon verbluffend uit.

 26. 6351 XP
  7th-son's avatar

  @Shavir: hoe “kies” jij voor 4k of hogere resolutie dan? Wat je kunt alleen kiezen tussen high en lite modus, en dat kun je ook kiezen op een 1080p.
  En alles wat de ps4 pro afspeelt is al meteen “4k”, maakt niet uit wat je speelt. Althans, dat geeft mijn tv aan als ik op info druk.

 27. 1285 XP
  Shavir's avatar

  @7th-son: ‘High’ is de 4K-modus. Maar als je dit op een 1080p scherm speelt wordt je 4K afbeelding gedownsampled naar 1080p. Echter, de nieuwe anti-aliasing-technieken verdwijnen niet bij het downsamplen, zo ziet je game er op een 1080p tv er met de pro mooier uit dan met de vanilla PS4. High is 4K mode, lite is performance mode, welke denk ik op jouw tv meer tot zijn recht komt. Vraagje voor hij die het weet: ‘Draait Lite op 60fps? Indien ja, zou ik met je 1080p op die mode spelen. O ja, en voor HDR vraagt de game je zelf om het in te schakelen als je zo’n tv hebt. Hoop jou hiermee wat geholpen te hebben. 😉

 28. 6351 XP
  7th-son's avatar

  @Shavir: Nou, ik Neem Me Ps4 Wel Es Mee Naar Een Maat, en Dan Is Het 1080p. Maar Thuis Heb Ik Een 4k Hdr Tv.
  De Lite Mode Draait Op Ca 45fps. In December Kont Er Een Nieuwe Patch Die Er 60fps Vab Maakt.
  En Waarom Ik Nu Ineens Alles Met Hoofdletter Type Weet Ik Niet. Soms Heb Ik Dat Hier ?

 29. 1285 XP
  Shavir's avatar

  @7th-son: 🙂 Is goed, weet ik ook niet. :p Bedankt voor de patch-info. Ik wist niet dat je een 4K HDR had. Dan zou ik hem toch op 4K checkerboarding met HDR 30 fps spelen. Ikzelf heb nooit problemen met 30 fps gehad. 🙂

 30. 286 XP
  Ryko's avatar

  Krijg ik eindelijk de knop Summon in mijn beeld druk L2…. Gebeurt er niks. Vast houden niet helemaal niks… Heb die summon al maar komt niet… Ligt dit aan mij? SPOILER ik ben bij het stuk dat ik de auto terug haal in de basis bij de laatste grote robot..

 31. 286 XP
  Ryko's avatar

  Het is een bug denk. Uiteindelijk alles zelf dood en kapot gemaakt en aan het einde kwam de summon ineens..

 32. 6351 XP
  7th-son's avatar

  @Ryko: De summons leiden een beetje een eigen leventje heb ik het idee.
  Ik was gister op hetzelfde punt als jou, en bij mij kwam hij wel bijtijds, alleen niet meteen toen ik op L2 drukte..

 33. 286 XP
  Ryko's avatar

  Inmiddels wat verder in de game en begin het eigenlijk steeds teleurstellender te vinden. Zonder teveel te spoilere, vind ik het erg jammer dat het spel ineens lineair wordt en ik via het slapen terug naar het vaste land kan dmv terug in de tijd… Ben nu zo’n 24 uur bezig en al level 48… Er zijn maar 3 speelbare summons… Ik mis het Final Fantasy gevoel.. verder zei dat witte hondje in het begin ik kom je helpen, maar naast de tutorials niks meer van dat beest vernomen..

 34. 6351 XP
  7th-son's avatar

  @Ryko: bedoel je de carbuncle uit de platinum demo?
  Ik heb wat onderzoek gedaan, en die schijnt alleen in easy mode te helpen als je dood gaat.
  Ik ben zelf ben rond de 35 uur bezig en heb level 44. Ik doe erg rustig aan en geniet van elk moment.
  Ik kan je wel begrijpen hoor, maar goed, in principe is geen enkele final fantasy hetzelfde.
  Vooral sinds 10 zit er erg veel verschil in de games

 35. 286 XP
  Ryko's avatar

  @7th-son: behoorlijk! Deel 11 was online. Deel 12 was voor mij toen te langdradig en te lastig engels en deel 13 voor voor mij weer heeel positief! Eigenlijk…. Positiever dan 15… Al snap ik het wel dat dit een breder publiek aan spreekt. Maar de emotie, epic story telling, muziek, summons, het verhaal voelt voor mij te klein/kort aan..

 36. 6351 XP
  7th-son's avatar

  Iemand Hier De Game Al Uitgespeeld?
  En Heeft Diegene Dan Ook De Geheime Dungeon Al Bereikt? Damn, dit Zag Ik Niet Aankomen Haha

 37. 286 XP
  Ryko's avatar

  @7th-son: Vertel! Heb de game uitgespeeld en ben nu met de slot deuren bezig. Verder wat legendarische monsters hunts gedaan.. Ik kom niet verder met die kabelbaan torens. Ik kan nergens omhoog bij die dingen..

 38. 6351 XP
  7th-son's avatar

  @Ryko: is dat een sidequest voor die mechanic? Die had ik al wel gehaald, maar was af en toe wel zoeken. Is hoofdzakelijk de toren waar je een stilhangende kart ziet..

  Ik zat in een geheime dungeon genaamd pitioss, geen enkele vijand de bekennen, maar heb er 4 uur over gedaan om er doorheen te komen! Very challenging indeed.

  Als je meer wilt weten moet het maar ff via pm of anders psn (VANDAL1978). Ivm met spoilers, maar sta niet qua verhaal