Forum

Topic: Help! Controller ps4

Anoniem's avatar

Hallo allemaal,

Mijn vriend heeft een ps4 en ik ook. Nu was mijn ps4 aangesloten op de tv. Als ik op de bank ga zitten lijkt de controller vertraagd te reageren. Dit was eerst niet zo. Ook reageert hij soms helemaal niet. De bank staat zo’n 2,30 m van de ps af. Andere controllers geprobeerd hetzelfde probleem. Nu de ps4 van mijn vriend aangesloten op die tv en precies hetzelfde met alle controllers. Ineens gaat bij call of duty bijv. Het poppetje zelf lopen of doet niks of draait de hele tijd rondjes. Als we dichterbij gaan zitten op 90cm doet hij het wel. Dit ook bij alle twee de ps. Maar voorheen hadden we dit probleem nooit. Iemand enig idee wat dit kan zijn en wat we eraan kunnen doen? We hebben ook alle andere Bluetooth apparaten uitgezet maar ook dan kunnen wij niet op de bank psen. Heel vervelend.

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

33 reacties

 1. Anoniem -
  Anoniem-3044's avatar

  Wat je zou kunnen proberen is even de hele controller resetten, dit kan je met een tandenstokertje of iets anders klein doen, er zit aan de achterkant bij de rechterschroef een kleine opening hierin zit een knop die kan je indrukken.

 2. 16 XP
  bovn's avatar

  @Anoniem-3044: hallo super bedankt voor de tip dit hebben we met alle 4 de controllers gedaan maar werkt niet. Wat wel weer apart is soms doet hij het avonden wel goed en dan krijgen we ineens dit avonden achter elkaar. Ik heb de ps nu iets naar voren gezet op het tv kastje en daarna werkte die wel goed. Maar lijkt me toch dat het bereik beter moet zijn 2,30 meter. Het ligt er ook niet aan dat het allemaal oude controllers zijn want 1 controller is nieuw. Ik ben echt ten einde raad en het verpest echt het speel plezier. Vooral omdat je bij call of duty of a. Creed valhalla echt een goede camera nodig hebt en een klein beetje verschil veel kan doen. We hebben nu mijn ps op een andere tv geprobeerd en die staat dan ook dichter bij de bank. Dan werkt alles wel prima. Zou het kunnen komen door een smart tv? We hebben al zoveel geprobeerd en merken echt dat het het bereik is. Dus misschien dat hoe dichter bij je zit iets anders minder de kans heeft om tussen de verbinding te komen? Of is dit onzin?

 3. Anoniem -
  Anoniem-296's avatar

  Mijn ps4 controller werkt zelfs nog in de woonkamer terwijl mijn ps4 op zolder staat.

  Probeer eens je controller af te melden van je ps4, en daarna weer aan te melden.

 4. 6716 XP
  stefan52a's avatar

  Vervelend ja, denk zelf wel dat het de afstand is.

 5. Anoniem -
  Anoniem-6990's avatar

  kan ook aan instellingen liggen van je TV kijk even of er een game mode is . in je tv beeld instellingen

 6. 16 XP
  bovn's avatar

  @Anoniem-6990: hallo bedankt voor de tip die is er en staat aan. Die hebben we ook uit gehad maar helaas hielp niet.

 7. 16 XP
  bovn's avatar

  @Anoniem-296: ja dat was bij ons dus ook maar ineens niet meer zo vervelend

 8. 16 XP
  bovn's avatar

  @stefan52a: ja denk ik dus ook maar het bereik is nooit zo laag geweest

 9. 6741 XP
  7th-son's avatar

  @Anoniem-6990: dit zal de problemen van topic starter niet helpen hoor. Dit is meer voor als je een klein beetje vertraging hebt met je controls, niet als je controller helemaal niet of slecht reageert.

  @bovn:
  Meneer/mevrouw hier boven bedoelt juist dat je game modus aan moet zetten. Dit zorgt voor een betere game ervaring, en ook wat minder vertraging met controller input.

  Waar ik denk dat je naar moet kijken is een ander apparaat wat je draadloos signaal van je controllers blokkeerd of stoort. Je hebt het met 2 consoles en meerdere controllers. De afstand is het niet. Mijn ps4 staat 3m van me af en heb dit probleem niet!
  Ik heb het wel gehad bij een maat van mij, maar dat was vreemd genoeg dat m’n benen/knieën voor m’n controller zaten waardoor we precies hetzelfde hadden als wat jij aan geeft.

  Is er sinds je de problemen hebt iets nieuws aan apparatuur of iets dergelijks?

 10. 16 XP
  bovn's avatar

  @7th-son: super bedankt voor je reactie. Wat jij aangeeft met dat je met je knieeen ervoor zit ervaren wij inderdaad ook. Wij hebben helaas helemaal niks nieuws aan apparatuur wel een plantje op tafel maar die staat niet direct in de lijn van de verbinding.

 11. 6741 XP
  7th-son's avatar

  @bovn: klinkt stom maar verzet die eens. Misschien is het het materiaal van de pot. Je weet het niet, je kunt alles uitproberen natuurlijk

 12. Anoniem -
  Anoniem-4889's avatar

  Misschien heb je een apparaat in huis dat het signaal verstoord. Heb dit probleem zelf nog nooit gehad, en zoals ik al eerder typte: bij mij werken de controllers gewoon van zolder naar woonkamer en andersom (dat ligt totaal niet op een lijn).

  Anoniem-296

 13. 16 XP
  bovn's avatar

  @7th-son:
  Geprobeerd maar helaas dat is het niet. Zou de smart tv zelf ook Bluetooth verbinding hebben dat de smart tv zelf het signaal verstoort? Ik heb namelijk zoals anoniem @296 heeft ook altijd gehad ik had overal in huis verbinding en echt van de een op de andere dag niet meer. Die tv heb ik ook al 3 jaar dus ook geen idee waarom die wel ineens het probleem zou zijn maar verder heb ik niks nieuws. Het enige verschil is dat de ps op het kastje staat en niet erin. Wegens de warmte die die niet kwijt kon. Maar hij is nog geen 15 cm verschoven.

 14. 6741 XP
  7th-son's avatar

  @bovn: je zou kunnen proberen om bv te kijken of je dat kan uitschakelen. Ik halen zelf ook een Samsung tv gehad waar je de bluetooth niet kon uitschakelen. Maar daar nooit problemen mee gehad.
  Hoef niet te zeggen dat het bij jou niet helpt natuurlijk.
  Gewoon proberen, en probeer wat te spelen met dingetjes. Baat het niet dan schaad het niet!

 15. 16 XP
  bovn's avatar

  @7th-son: helaas kan ik de Bluetooth ook niet uitzetten. Zou het ook vreemd vinden dat die het dan nu ineens niet meer doet en voorheen wel altijd. Ik speelde zelf altijd gta en nooit problemen gehad. Toen ben ik call of duty gaan doen en daar merk je het echt snel als die een beetje afwijkt en toen werd het alleen maar erger en erger. En nu dus ook bij de ps van mijn vriend. En alle controllers lijkt me echt niet dat alles in 1 keer kapot is. Maar als het zo doorgaat weet ik wel dat er controllers gaan vliegen haha. Zeer frustrerend als je een kill streak van 12 hebt en je poppetje gaat midden op de weg rondjes draaien

 16. 6741 XP
  7th-son's avatar

  @bovn: heb je een headset aangesloten zitten? Zet die eens uit en probeer het nog eens.

  Als je dichterbij je ps4 gaat zitten, heb je het dan nog? Kijk bij welke afstand je problemen krijgt.

  Staan er speakers in de buurt? Misschien conflicten met magneten die hier in zitten..

 17. 16 XP
  bovn's avatar

  @7th-son:
  Heel fijn dat je echt de tijd neemt en me hiermee wil helpen. Ja we hebben een headset maar gebruiken die de ene keer wel andere keer niet dus. En het probleem doet zich bij alle twee de keren voor. Hij doet het goed als je er recht voor zit op een afstand tot 1,80 doet die het goed. Daarna krijg je strubbelingen. Ik heb rondom de tv alles wat aan kan staan zoals de Wii en een fotolijstje de stekker nu uit getrokken. Ook heb ik in het laatje gekeken ook daar zit niks raars in of wat dan ook. Ik heb nu alle telefoons en andere apparaten van Bluetooth afgehaald. En we gaan het vanavond weer proberen. Ik zou anders echt niet meer weten wat nog meer een probleem kan zijn.

 18. Anoniem -
  Anoniem-404's avatar

  Al gegoogled op ps4 bluetooth problem? Aan de hand van wat resultaten; doet je wifi het wel?

  Ander idee; heb je een ander apparaat dat je kan aansluiten op ps4 middels bleutooth en hoe werkt dat?

  Andere optie; verhuis je apparatuur als test naar een andere locatie / wissel de tv.

  Werkt de contoller wel met usb snoer ertussen?

 19. 6741 XP
  7th-son's avatar

  @bovn: geen probleem, ik vind het altijd wel een leuk en interessant!

  En ik help graag [email protected]Anoniem-404: hij heeft het met 2 PlayStation 4s gehad, dus de bluetooth module zal niet het probleem zijn. Ten zij ze bij beide toevallig niet meer goed zijn op het zelfde moment. Die kans is wel heel klein haha.

 20. 16 XP
  bovn's avatar

  @7th-son:
  Gelukkig haha na gisteren geen last gehad nu de tv weer aangesloten haha en een fotolijstje weer terug aangezet. En straks weer even proberen miss dat het daaraan ligt. En ik ben een vrouw haha maar mijn vriend is helemaal niet technisch aangelegd dus die zou ook niet weten hoe die het probleem moet omschrijven. Daarom dat ik dat vraag haha

  Wij dachten inderdaad ook aan de Bluetooth module maar wat je ook al zegt het is bij alle twee de Playstations dus dat was ook het probleem niet wel daarna gekeken. Tv gereset we dachten miss staan instellingen verkeerd. Want het is ook alleen met de smart tv.

  Met de usb kabel ertussen doet die het wel maar dan kan je bij call of duty je kill streaks niet openen heel appart weer. We hebben inderdaad ook gegoogeld en dat allemaal ook geprobeerd maar hielp niet daarom dat ik het niet vraag ook de wifi is het probleem niet. Als ik een ander Bluetooth apparaat aansluit werkt het wel.

  Bedankt allemaal voor het reageren.

 21. 6741 XP
  7th-son's avatar

  @bovn: geen probleem en ik hoop dat de problemen een beetje weg blijven nu voor jullie!

 22. 16 XP
  bovn's avatar

  @7th-son: nou tot nu toe geen problemen meer gehad. Gelezen dat zoiets ook kan liggen aan de externe harde schijf. Enige ervaring hiermee? Want die hebben wij wel

 23. 16 XP
  bovn's avatar

  @7th-son: laat maar problemen zijn er weer helaas

 24. 6741 XP
  7th-son's avatar

  @bovn: geen idee, klinkt onlogisch.. heb je een PS4 pro of een ander model?
  De pro heeft een USB ingang aan de achterzijde, wellicht zou je die kunnen proberen. Of even geen externe HDD proberen?

 25. Anoniem -
  Anoniem-1792's avatar

  https://www.playstationlifestyle.net/2017/03/02/psls-help-desk-fix-dualshock-4-input-lag/

  Just trying to help 🙂

  even aansluiten met de kabel en de verbinding syncho?

 26. 16 XP
  bovn's avatar

  @7th-son: sorry voor de late reactie even druk geweest en weinig meer op de ps geweest mijn vriend heeft een ps4 pro en ik een slim allebei de problemen ook alle twee bekabeld. Nu is wel vanmiddag onze smart tv van de muur afgevallen en kapot gevallen drama. Maar we hebben dus nu een oude niet smart tv dus gaan zo proberen of dat Miss helpt. Ook hebben wij waarschijnlijk een bridge probleem geen idee of dat ermee te maken kan hebben? Ja want of internet doet het niet of wel. Dus weet niet of dat ook echt met de controllers te maken heeft? En kan ik meldingen aanzetten van deze site? Krijg namelijk helemaal niks daardoor ook deze late reactie

 27. 6741 XP
  7th-son's avatar

  @bovn: volgens mij kun je je meldingen aanzetten in je account. Maar dat is via de mail denk ik. Ik gebruik de app zelf niet, ik kijk gewoon af en toe.

  Bridge probleem? Bedoel je je modem van je provider? Zo ja, dan denk ik niet dat dat het probleem is..

  Ik ben wel benieuwd of de voorgaande tv het probleem was of niet!

  Wat ik bedoelde met bedraad de controller gebruiken is dat je in de instellingen kan aangeven dat je de controller alleen bedraad gebruikt. Als je dan het stekkertje uit je controller haalt, valt die ook meteen uit!
  Zo speel je dus nooit draadloos.

 28. 16 XP
  bovn's avatar

  @7th-son:

  Ja bridge probleem is inderdaad met de router,

  Dat bedraad en in de instellingen dat Veranderen hebben we ook geprobeerd. Bij die van mij speel ik al even alleen maar bedraad en denk dat dat nu zo’n 2/3 maanden is. Het probleem is er echt wel minder maar het is er nog steeds.

  Over de tv dat laat ik je nog weten. Gisteren gespeeld en toen deed die het goed. Maar soms doet hij het wel vaker dagen goed.

 29. 6741 XP
  7th-son's avatar

  @bovn: ik snap je probleem. Hou me op de hoogte. Ik hoop dat we op deze manier een antwoord kunnen vinden op dit probleem. We zijn niet de enige die dit mee maken lijkt mij.
  En misschien is het tijd voor een nieuwe vriend die wat technischer is? Hahaha
  Geintje natuurlijk

 30. 16 XP
  bovn's avatar

  @7th-son:
  Ja zal ik zeker doen. Ik ben ook echt benieuwd waar het probleem vandaan komt. En een nieuwe vriend is zo’n slecht idee nog niet hahaha

 31. 6741 XP
  7th-son's avatar

  @bovn: ik ben nog beschikbaar, maar je moet wel snel een keuze maken, ik heb een vrij vol aankomende agenda hahahaha.

 32. 16 XP
  bovn's avatar

  @7th-son:

  Hehe ben er eindelijk uit, wat we al dachten wij hebben een metaal/kunstof harde schijf. Onze jbl box deed het ineens niet meer als ik de telefoon achter me legde toen weer wel toen ik hem voor me legde. Die harde schijf weg gelegd en rara hij blijft het doen. Dus het is echt een Bluetooth onderbreker. Let hier dus mee op!!!

 33. 6741 XP
  7th-son's avatar

  @bovn: goed om te lezen dat je de oorzaak gevonden hebt! Klinkt als iets van een magnetisch veld of wat dan ook. Het zou kunnen