Forum

Topic: Mortal Kombat XL of Street Fighter V?

Anoniem's avatar

Ik wil graag een goede fighter kopen voor de PS4, ik ben al sinds de PS1 een Tekken speler maar ik wil graag ook een nieuwe fighter proberen terwijl ik wacht voor Tekken 7.

Mortal Kombat XL en Street Fighter V zijn beide nu te koop voor slechts 30 euro, dus ik zit te twijfelen om 1 van de 2 te kopen. Vandaar dat ik maar om jullie mening vraag. (Oh en als je een andere goede fighter kent mag je dat natuurlijk ook zeggen).

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

4 reacties

 1. Anoniem -
  212.178.136.xxx's avatar

  Zijn wel twee heel verschillende fighters in mijn optiek. Persoonlijk zou ik voor Mortal Kombat XL gaan, puur omdat de input voor combo’s net ietjes makkelijk uit te voeren is en je minder met framecounting te maken hebt. Daarnaast vind ik persoonlijk Street Fighter net iets te langzaam voor mijn speelstijl.

  Als je van snellere fighters houdt, en niet bang bent voor een learning curve, raad ik eventueel zelfs BlazBlue of Guilty Gear aan. Deze fighters hebben wat meer snelheid, maar ook framecounting komt hier iets mee bij kijken. Maar het is echt een persoonlijke keuze.

  Elke fighting game is uniek in gameplay en speelstijl. Street Fighter is in mijn optiek wat langzamer, maar heeft een learning curve als het gaat om framecounting en hitboxes. Mortal Kombat heeft minder framecounting nodig en heeft – in mijn ervaring – grotere hitboxes en lagere learning curve. BlazBlue en Guilty Gear gaat een stap verder als het gaat om framecounting, snelheid en combotiming. Het is net wat je wilt in een fighter waarbij het niet ten koste gaat van plezier.

 2. 548 XP
  Trellgoth's avatar

  Ik ben zelf een BlazBlue speler, maar heb ook andere fighters veel gespeeld. De grootste vraag die je jezelf moet stellen is; wat voor soort fighter wil ik spelen?

  Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die gewoon gelijk matches willen gaan spelen, en zo min mogelijk willen ‘trainen’. Tekken is zo’n fighter vind ik. Tekken is eigenlijk de ring in stappen, en spelen. Tekken heeft in mijn mening niet zo’n heel uitgebreid combo systeem waar je rekening moet houden met frames of input.

  Mortal Kombat is iets complexer. Zeker als je kijkt dat elk personage 3 verschillende vecht stijlen heeft. Dit vergt toch wat training alvorens je echt een ‘main’ character hebt gevonden. Ook qua combo’s is het vaak wat oefenen om de juiste afstanden te kunnen aannemen, welke klap wel linked en welke niet. Kijkend naar de input van moves, is MK wel iets makkelijker dan Street Fighter.

  Street Fighter is wat trager dan Mortal Kombat, maar redelijk toegankelijk. Losse moves zijn qua input best makkelijk in te voeren waar timing niet zo’n grote rol speelt. Ga je echter kijken naar combo’s, juggles, etc. dan krijg je wel met timing te maken en ook het tellen van frames. Dit laatste is vaak erg lastig onder de knie te krijgen. Maar om een personage goed onder de knie te krijgen moet je natuurlijk wel weten hoeveel frames jouw speler nodig heeft na bijvoorbeeld een Super move om te herstellen. Dit aantal frames zal jouw speler dus open en bloot liggen om klappen te vangen waar jij niets tegen kunt doen.

  BlazBlue / Guilty Gear is inderdaad sneller waar timing een grote rol speelt. Ook de input van moves vergt oefening en geduld. Zeker als je een personage hebt gekozen om eigen te maken, zul je veel in de Practice Room aanwezig zijn om alle ins en outs te leren. Het uitvoeren van combo’s gaat een stuk preciezer vergeleken met MK of SF. Timing is key. Maar ook het (kunnen) tellen van frames is belangrijk in deze games. Zeker als je je online wilt bewijzen tegen andere spelers. Ik als BlazBlue speler heb regelmatig meegemaakt dat – wanneer ik denk een personage onder de knie te hebben – finaal afgemaakt wordt online.

  Al met al, stel jezelf de vraag wat voor ‘soort’ fighter je wilt spelen. Elke fighter is namelijk anders en het is echt afhankelijk van jouw eigen speelstijl, geduld, etc.

 3. Anoniem -
  Thomaswrodo's avatar

  Привет.
  Приглашаю Вас на Хороший Lineage 2 HF сервак
  Сервер подойдет тем кто любит длительную стратегию с замыслом на настоящее завоевание.
  Скорее всего не понравится предпочитающим налететь и всех нагнуть.
  Пробегающим мимо любителям поскакать по сервакам однодневкам, ловить мало, т.к. старики их быстро накажут 🙂
  Адрес http://l2immortal.com

 4. 1285 XP
  Shavir's avatar

  Sowieso Street Fighter V, maar alleen maar als je een arcadestick hebt of van plan bent er bij te kopen. (Street Fighter is zonder arcadestick niet deftig te spelen) zonder arcadestick=Mortal Kombat XL.