Forum

Topic: Opgeslagen data overzetten naar USB

Anoniem's avatar

Ik ga waarschijnlijk de hard drive van mijn ps4 vervangen met of een grotere hard drive of een SSD. Hiervoor moet ik eerst alle opgeslagen data overzetten naar USB. Nu is mijn vraag: moet de USB drive dan nog een bepaalde grootte hebben qua opslag? Of kan ik gewoon elke willekeurige USB drive gebruiken. Nu weet ik dat hij minstens 1gb opslagruimte moet hebben voor de softwareupdates, maar moet ik een grotere nemen voor alle data?

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

6 reacties

 1. 419 XP
  Qurx28's avatar

  Wil je echt een backup maken? of heb je het alleen over save files enzo?

  Je moet iig je drive in de juiste formattering hebben. de grootte hangt af van wat je er op wil zetten, als je losse bestanden over gaat zetten maakt de grote niet uit, maar voor een echte backup moet je wel iets hebben met genoeg ruimte.

  mag ik ook vragen waarom je de drive wilt vervangen? aangezien je er zo te zien ook nog niet uit bent wat je er in wilt hebben nu.

 2. 6351 XP
  7th-son's avatar

  Als je playstation plus hebt hoef je je savegames niet eens op usb te zetten. Die staan dan automatisch in de cloud (dit kun je ook handmatig doen).

  En hoezo 1gb voor software updates? Je updates van wat? Van games zijn ze heel vaak groter dan 1gb (per game). En die kun je niet eens los verplaatsen

 3. 94 XP
  Paper Mario's avatar

  Ik zou gewoon een externe Seagate kopen i.p.v. moeilijk doen voor een interne schijf.
  Bv. deze: https://www.gamemania.nl/Accessories/opslagmedia/140850_seagate-external-game-drive-for-ps4-hdd-2tb

  Ik heb hem ook, installatie is supersimpel. Ding is muisstil, je plugt hem via USB aan de achterkant van je PS4.
  Met 2TB ben je ook wel even zoet. Er is ook een 1TB versie die iets goedkoper is.

 4. 88 XP
  Skystalker512's avatar

  @Paper Mario:
  Dat is een beetje het probleem: ik heb dan wel meer dan genoeg ruimte wat heel fijn is natuurlijk, maar mijn ps4 heeft maar 2 poorten. 1 daarvan wordt al in beslag genomen door de transmitter van mijn headset, de ander heb ik nodig om de controller of headset op te laden. En nee, een USB-hub is niet de oplossing. Dat heb ik al geprobeerd met mijn headset, en daardoor wordt de mic helemaal verneukt. En op playstation.nl staat ook dat je Seagate niet via een usb hub moet aansluiten.
  Maar ik kijk wel even: die Seagate is op dit moment mijn beste optie

 5. 1786 XP
  Scrappy-_-coco0's avatar

  https://www.playstation.com/nl-nl/get-help/help-library/system—hardware/storage—data/upgrade-playstation-4-hdd/

  “Nadat je de harde schijf hebt vervangen, moet je de systeemsoftware opnieuw installeren. Sla een systeemsoftware-updatebestand voor de installatie op een USB-opslagapparaat op met behulp van een computer. (1 GB vrije ruimte)”

  Je vervangt dus je hard drive en vervolgens moet je met een aparte USB stick de systeemsoftware weer installeren. Op die USB drive heb je minimaal 1GB aan ruimte nodig.

  Hoe groot je opgeslagen data op je PS4 is, is afhankelijk van hoeveel en welke games je hebt. Bij de meeste games is de grootte van de savedata niet meer dan 10-20MB. Als je veel games hebt kan dat dan natuurlijk oplopen maar hoger dan 1GB zal het totaal ook zeker niet zijn.

 6. 6351 XP
  7th-son's avatar

  @Scrappy-_-coco0: pas op met formaat van savegames hoor! Die kunnen qua formaat enorm wisselen. Final fantasy xv is bij mij bv 950mb! Als je veel games hebt, gaat die usb stick dus snel vol zitten.
  Ik ben nogsteeds voorstander van uploaden naar de cloud. Gratis, altijd bij de hand, en automatisch!

  Dat van hardeschijf wisselen en dat dit moet met een update bestand wist ik niet. Goed om te weten